Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

YTB Başkanı Eren: Yurt Dışı Vatandaşlar İçin 14 Gün Evde Gözetim Uygulaması Kalktı

Avrupa Ajansı (AVA) Londra - Dünyayı etkisi altına alan yeni koronavirüs (Covid-19) pandemisi kapsamında sınır kapılarında ve yurt dışından gelen vatandaşlar için uygulanan sıkı tedbirler normalleşme adımlarıyla birlikte kaldırılıyor.  Bu kapsamda her yıl yaz aylarında Avrupa ülkelerinden karayolu ile Türkiye’ye, memleketlerine gelen yurt dışındaki Türklerin kullandığı transit geçişler açılırken vatandaşların izin dönemlerini ve seyahatlerini rahat yapmaları için de birtakım çalışmalar hayata geçiriliyor.  YTB Başkanı Abdullah Eren, geçtiğimiz günlerde Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunmuş gerekli tedbirlerin alındığını ve vatandaşların geçişlerini kolaylaştıracak çalışmaların yapılacağını belirtmişti. Eren, ayrıca vatandaşların izin sürelerini kısmayacak bir çalışma modelinin de başlayacağına dikkat çekmişti. Abdullah Eren son olarak 14 Gün Evde Gözetim Uygulaması’nın da kalktığını açıkladı. 

YTB Başkanı Eren, yaz aylarında memleket yoluna düşen vatandaşların Türkiye’ye geliş-gidişlerindeki ihtiyaçlarını gidermek ve daha rahat seyahat yapmalarını sağlamak için YTB tarafından başlatılan Sıla Yolu projesinin bu yıl yine gerçekleştirileceğini de ifade etti. YTB olarak memleket yoluna düşen vatandaşların yanında olacaklarını dile getiren Abdullah Eren, “Bu yaz Türkiye'ye gelecek yurt dışındaki vatandaşlarımız için izin sürelerini kısmayacak bir uygulama olacağını söylemiş, bu hafta Kapıkule'de mevcut uygulamaları da incelemiştik. Bu kapsamda 14 Gün Evde Gözetim Uygulaması kalktı. Hayırlı olsun. Bu yıl da inşallah yaz izin döneminde YTB olarak Memleket Yolu'na düşen vatandaşlarımızın yanında olacak ve geçen yıl hayata geçirdiğimiz Sıla Yolu projesini yine gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.