Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan

Bu haber kez okundu.

Yunanistan’daki yangın ile ilgili kan donduran iddialar

Yunan yetkililer tek tek evlere girerek arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Yangının nedenleri olarak ise; ihmalkarlık, kundakçılık ve altyapı gösteriliyor.İrlanda’nın Yunanistan Büyükelçisi Orla O’Hanrahan, eşi Zoe ile balayında olan Brian O’Callaghan-Westrop’un yangında hayatını kaybettiğini açıkladı. Yunanistan terörle mücadele birimi ise yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Reuters’ın haberinde, terörle mücadele biriminin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve yangınlardan birinin kasten çıkarıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Reuters’ın haberinde bölgede ormanların kasten yakıldığı ve daha sonra bu arazilerin imara açıldığı vurgulandı.
Yetkililer, henüz net olarak kayıp sayısı veremediklerini açıklarken bu sebeple ölü sayısının artmasından endişe ediyor.
Yangını yaşayan Mati sakini Agni Gantona, “Biz otomobile atladık vedeniz kenarına gittik fakat birçok insan bunu yapamadı. Yaklaşık 5 saat suda kaldık ve teknelerin bizi kurtarmasını bekledik. Yaklaşık 250-300 kişiydik. Bazılarının vücudunda yanıklar vardı ve bazıları baygındı. Önümüzü göremediğimiz için el ele tutuşarak birbirimizin adını bağırıyorduk” dedi.
Reuters’ın haberinde, şiddetli rüzgar, çam ağaçları, ateş ve paniğin bir araya gelmesiyle felaketin geldiği ifade edildi ve olası bütün kurtarma ve acil durum planlarının bu korkunç kombinasyonla gerçekleştirilemediği belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.