Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Aliağa, üniversite için tek yürek

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti. Ziyarette Aliağa’nın mevcut potansiyeliyle bölgedeki ekonomik yapıya uygun bir fakülteyi hak ettiği vurgulandı.Ziyarette kentte fakülte olmamasının yanı sıra kentte tek yüksek okul olan Ege Üniversitesi’ne bağlı olan yerleşkenin adının Bergama MYO olmasının getirdiği sıkıntıları dile getirildi. Yapılan görüşmeler sonunda Aliağa fakülte kazandırılması konusunda çok hızlı bir şekilde çalışma yapılaması benimsendi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa, her alanda Türkiye için önemli bir kent. Biz biran önce bir fakülte kurulmasını istiyoruz. Kentimiz bu konuda tüm imkânlarını seferber edecektir” dedi.Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaretine Ege Üniversitesi BMYO Aliağa Yerleşkesi Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Siyasi Kurum temsilcileri ve Sanayiciler katıldı.

 

Başkan Oğuz: Aliağa’ya fakülte istiyoruz

 

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa’nın Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Aliağa, bir fakülteyi hak ediyor” dedi.Öncelikle kentte bulunan yüksekokulun adının “Aliağa” olarak değiştirilmesini istediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Sanayisi ile ülkeye yön veren bir konumda olmamıza karşın kentimizde bir fakülte olmamasının sıkıntısını, üzüntüsünü çekiyoruz.  Bu konuda belediye olarak bizler de elimizden gelen desteği vererek biran önce bu işin sonuçlanmasını kentimize fakülte istiyoruz. Belediye olarak yerimiz dahi mevcut. Aliağa Belediyesi olarak kentimizin önünü açacak böyle bir çalışmaya öncülük etmeye hazırız. Üniversiteyle, sanayicilerimiz ve diğer kurumlarımızla birlikte bu kente bir fakülte kazandıralım. Aliağa Belediye Başkanı olarak ben  elimden gelen çabayı göstereceğim” şeklinde konuştu.  

Fakülte için YÖK kriterleri karşılanmalı

Aliağa’nın Türkiye için çok önemli bir kent olduğunu fakülte bulunmamasının eksiklik olduğunu belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof Dr Candeğer Yılmaz bir kentte fakülte açmak için sadece bina yapmanın yeterli olmadığını belirterek; “YÖK’ün kentlerde fakülte açılmasıyla ilgili belli kriterleri var. Bu kriterlerin karşılanması gerekir. Ben Aliağa’da böyle bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Aliağa’daki kurumlar bir arada olup ortaya somut bir çalışma koyarsa çok şey yapılabilir. Ortaya çıkacak güçle bu kente yüksek öğrenim alanında önemli kazanımlar sağlanabilir” dedi.

Meslek yüksek okulunun isim değişikliği

 

Halen Aliağa’da eğitim veren Yüksekokulun Bergama’ya bağlı olmasında ve adının “Bergama MYO” olması ile ilgili dile getirilen rahatsızlıkla ilgili olarak Yılmaz; “İsim değişikliği yetkisi YÖK Genel Kurulunda. Bu konuda Üniversite senatosunun yetkisi yok. Ancak Yine de konuyla ilgili gerekli çalışmaları ve girişimleri yapacağız” diye konuştu.                 

Aliağa’nin ekonomik yapisına uygun fakülte

 

Aliağa’daki yüksek öğretim programlarının, bölgedeki sanayi sektörleri ve ekonomik etkinliklere göre belirlenmesi gerektiğini belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof Dr Candeğer Yılmaz, “Bu bölgedeki sektörlerde istihdam edilebilecek eleman yetiştirmeliyiz. Sizin beklentiniz ve bizim akademik öngörümüz ile bir sektör veri analizi yapmamız lazım. Bilimsel verileri ortaya çıkaralım. Bu veriler doğrultusunda uygun bölümler açalım. Biz üniversite olarak Aliağa’ya büyük önem veriyoruz” ifadesini kullandı. 

Saka: Herkes elini taşın altına koymalı

 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da; “Halkımızla birlikte bütünleşelim, herkes taşın altına elini koysun. Tüm kurum ve kuruluşlar, STK’lar, siyasi partiler,  meclis üyeleri en hızlı ve en doğru çözümü bulalım, bu işi çözelim, kaybedecek vaktimiz yok.” dedi.Toplantıda Bergama MYO Okul Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak Aliağa Belediyesi’ne bugüne dek yaptıkları yardım ve destek nedeniyle teşekkür etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.