Öne Çıkanlar Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi

Bu haber kez okundu.

Namık Kemal Türk Okulu öğrencilerinden kutlama

 

Avrupa Ajansı (ava) Londra

Güney Londra'nın Bermondsey bölgesinde (The City of London Academy'de etkinliklerini sürdüren Namık Kemal Türk Okulu’nda, geçtiğimiz Cumartesi günü çok parlak bir tören yapıldı. Törene KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay ve eşi de katıldı. Yine yıllarca okulda öğretmen olarak çalışıp  da çok büyük emek veren folklor öğretmeni Halil Özakınsel de programda hazır bulundu. TC Eğitim Müşaviri Nihat Akbulut ise bir kutlama mesajı gönderdi. Mesajının bir bölümünde “Namık Kemal Türk Okulu’nun ogretmen ve yoneticileri ile sevgili öğrencilerinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım. Ayrıca okulunuz öğrencilerinin göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı kendilerini ve onların yetişmesinde büyük emekleri geçen siz değerli okul yönetici ve öğretmenlerimizi tekrar tebrik eder, sevgi ve selamlarımı sunarım” ifadeleri yer aldı.

Önce konuşmalar, sonra gösteriler

Bir buçuk saat sürenn programın sunuculugunu A Level öğrencilerinden Meltem Ilhan yaptı. Önce saygı durusu, İstiklal Marşı, Türk Çocuğu’nun andı okundu. Sonra sıra ile Okul Başkanı Gülten Hasan, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı ve KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay birer konuşma yaptı. Hemen arkasından A Level öğrencisi Soner Hasan öğrenciler adına, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Programın ilerleyen saatlerinde küçükler dans grubu, büyükler modern dans grubu, küçükler folklor ekibi, büyükler folklor ekibi gösteriler sundu. Öğrenciler şiirler ve Kıbrıs manileri okudu ve yine iki grup öğrenci tablo oluşturarak ellerinde bayraklar ve Atatürk posteri olarak seyircilere duygulu anlar yaşattılar. Program boyunca hep birlikte marşlar okundu.  Tören, 'Hayat Bayram Olsa' şarkısının söylenmesiyle son buldu. Programın sonunda Gülten Hasan, başta protokol olmak üzere gelen tüm misafirlere, programda emeği geçen okul öğretmen ve öğretmen yardımcılarına, gönullu çalışan velilere ve programı izleyen tüm veli ve misafirlere teşekkür etti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.