Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı redstone Kahramanmaraş UK londra

Bu haber kez okundu.

El Ezher Müftüsü'nden, İsrail ile görüşmeleri kesin çağrısı

Avrupa Ajansı AVA -Ramazan bayramı günlerine rastlayan Kahire El Ezher Üniversitesi Müftüsü Al Tayyip, açıklamasında, İsrail'in Kudüs'teki Al Aksa camiine yaptığı "saldırıyı" kınayarak, "İslam Dünyası için Filistin meselesi "tüm problemlerin anasıdır" dedi.  Tayyip, Filistin'de İsrail tarafından işlenen insanlık suçlarına karşı Tüm İslam ülkelerine İsrail ile tüm ilişkileri kesme çağrısı yaptı.

 Suudi Arabistan'da Mekke 'de toplanacak İslam Ülkeleri Konferansı öncesinde bu toplantıda yer alacak 57 İslam ülkesi liderine bayram çağrısı yapan Kahire Müftüsü, Filistin'de İsrail'in son dönemde uyguladığı politikalarla "Kudüste İslam varlığını ortadan kaldırmaya, Filisinli Araplara etnik temizlik uyguladığını ve yaygın bir "judaizasyon" işlemine" yöneldiğine işaret etti. İslam ülkeleri liderlerine yaptığı "eleştiri içeren uyarıda",Kahire Müftüsü "Olanlar kapalı kapılar ardında değil, herkesin gözü önünde oluyor.Hiç bir lider bunu görmemezlik edemez" dedi.

"El Aksa'da yahudi ayinleri yapılamaz"

İslam Dünya'sının en  itbarlı eğitm kurumlarından Kahire El Ezher Üniversitesi Müftüsü Al Tayyip, bayram çağısında ağırlığı  Kudüs'teki Al Aksa camii ve kutsal İslami mekanlarda yaptığı sınırlama ve yahudileştirme girişimlerine verdi. Avrupa gazetesinin son haftalarda dikkat çektiği ve haberler yayınladığı Kudüs ve Al Aksa meselesinde  bu hafta da İngiltere'deki Türkiye Büykelçiliği Din İşleri sorumlusu İslam Tarihi Profesörü Dr. Seyfettin Erşahin'in Kudüs teki EL Aksa camiinin İslam dünyası için önemine işaret eden bir yazısını yayınladı. İsrail tarafından sürdürülen Filistin İşgalinin "İsial alemi için kanayan bir yara" olduğunu vurgulayan El ezher Müftüsü" Kutsal Al Aksa'ya müslümanlar ve yahudiler için ayrı giriş günleri konuyor. Ve  İslamın bu kutsal mekanında yahudiler ayinlerini yürütebiliyorlar" dedi.  "Aynı sistemin Hebron kentindeki İbrahim camii içinde uygulandığını belirten El Ezher Müftüsü, "demografi oyunları ile Kudüs kentinde artık yahudiler çoğunluğu sağlamışlardır"dedi. İsrail ile Arap inisyatif arasında sürdürülen görüşmelerden Arap ülklerinin çekilmelerini isteyen Müftü "Bu yapabileceklerinizin en azıdır" dedi. El Ezher Müftüsü'nün 57 İslam ülkesi liderine ulaştırdığı mesajında "İsrail' herkesin gözü önünde oynadığı oyunlar ve baskı ve katliamlarla Filistin halkını kendi ülkelerinde azınlığa düşürdüğünü" belirterek "görüşmelerde Filistin devletçiği için ayrılan payın  Filistin topraklarının sadece % 20 si olduğunu" vurguladı.    

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.