Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin en saçma yazarı: Yılmaz Özdil

Avrupa Ajansı (AVA) Doğan Kemancı-Londra-İngiliz PEN tarafından düzenlenen ve Gezi olaylarının Türkiye'deki fikir özgürlüğünü nasıl etkilediği konusunun tartışıldığı toplantı Londra'da, Arcola Tiyatrosu'nda yapıldı. İngiliz PEN yöneticilerinden Jo Glanville'in yönettiği toplantının başlangıcında BBC Türkçe Servisi çalışanlarından Selin Girit'in hazırladığı Gezi eylemleriyle ilgili film gösterildi. Film ve hazırlayan Girit daha önce Ankara Belediye başkanı Melih Gökçek  tarafından kişisel olarak hedef alınmış, daha sonra da BBC tarafından protesto edilmişti. Toplantıya ayrıca Orhan Pamuk'un romanlarını İngilizceye çeviren Maureen Freely, İngiliz PEN için araştırmalar yapan Alev Yaman ve araştırmacı yazar Ziya Meral katıldılar. Freely, eylemlere katılanların yüksek eğitim düzeyine dikkatleri çekmek istediğini söyledi. Yaman ise 'politikaları hiç bir parti tarafından temsil edilmeyen bir kitlenin eylemlere katıldığını belirtti. Selin Girit, eskiden olduğu gibi şu anda gazetecilerin öldürülmediğini ama daha değişik bir şekilde gazeteciler üzerinde baskı yaratıldığını belirtti. 

 

 

Ziya Meral, Türkiye'de tutucu-müslüman bir hükümet olduğunu, bu hükümetin Türkiye'yi Avrupa Topluluğu'na dahil etmek ve dünyayla entegre olmaya çalıştıklarını, bu şekilde Türkiye'deki insan hakları ve diğer sorunların çözüleceğini sandıklarını söyledi. Meral ayrıca 'odada çok önemli bir sessiz, büyük bir fil var.  Bu da Türk halkıdır. Bunlar medyadan ne bekliyorlar? Facebook'umda Türk yakınlarımın paylaştığı makalelere baktığımda pek içaçıcı bir durum göremiyorum. Mesela Yılmaz Özdil diye bir adam var. İngilizcede nasıl karikatürize ederim bilmiyorum ama şöyle diyebilirim, saçma sapan fikirler fırlatan bir makineli tüfek gibi. İşte bu Türkiye'de en çok okunan yazar.' dedi. Daha sonra ise Türklerin ne okuyacaklarına doğru bir şekilde karar vermeleri gerektiğini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.