Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Ankara Antlaşması Davaları Hakkında Önemli Uyarılar

Fortis Rose Avukatlık Bürosu’ndan Avukat Sibel Güngör, İçişleri Bakanlığı’nın Ankara An¬laşması dolayısıyla verilen vize¬leri zorlaştırmak için her geçen gün yeni bahaneler yarattığını be¬lirterek, başvurulardaki yeni red gerekçelerini açıkladı.Av. Güngör, Türkiye’den turist vizesi ile gelip bilahare bu ülkede Ankara Anlaşması vizesi almak üzere başvuru yapan bazı vatan¬daşlara, İngiltere’ye turist vizesi alırken verdikleri bazı bilgiler ge¬rekçe gösterilmek suretiyle haksız red kararı verilebildiğini hatırlata¬rak vatandaşların turist vizesi alır¬ken verdikleri bilgilere özen göster¬meleri konusunda uyardı.

Fortis Rose Avukatlık Bürosu’nda hizmet veren Av. Gün¬gör şöyle konuştu:“Türkiye’den turist vizesi ile yapılan başvuru formları dolduru¬lurken sadece mevcut durum göz önüne alınarak eksik bilgi veril¬mekte veya vize başvurusu tama¬men vize bürolaruna bırakılmakta.Bu şekilde verilen eksik veya sı¬nırlı bilgiler daha sonra vatandaşın aleyhine kullanılabiliyor.Örneğin bilgisayar teknisyeni olan ancak turist vizesi başvuru for¬munda “turizmci” olduğu yazılan bir kişiye, bilgisayar teknisyeni ola¬rak Ankara Anlasmaşı başvurusu yaptığında red verilebilmektedir.

Av. Güngör, Ankara Anlaşması vize kararının diğer vize başvuruları ile ilişkilendirilmesinin hukuken yan¬lış olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:“Vize memurlarının Ankara An¬laşması başvurularında sadece baş¬vuruyu destekleyen bilgi ve belge¬leri dikkate almaları gerektiği ve bu başvurunun diğer vize başvuruları ile ilişkilendirilmesinin uygun olma¬dığını belirtmektedir.Buna rağmen İngiltere İçişleri Ba-kanlığı son dönemlerde böyle bir eğilim içindedir.Bunu engellemek üzere bir ta¬raftan vatandaşları vize başvuru¬ları sırasında verdikleri bilgiler konusunda uyarırken bir taraftan da Bakanlık’ın bu uygulamasını üst mahkemeye taşımak suretiyle mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etmiştir.Bu çerçevede vatandaşlar turist vizesi başvurularında belirttikleri tüm işleri ve sahip oldukları tüm nitelikleri eksiksiz belirtmeye özen göstermelidirler.”

Aynı zamanda, Av.Güngör Ankara Anlaşması başvuru yapılırken İçişleri Bakanlığına sunulan evrakların gerçekten doğru ve dikkatlice seçilmesi gerektiğinede değindi. İçişleri Bakanlığının başvuru yapan kişilerden Türkiye’deki SSK raporlarıni, ustalık ve kalfalık belgelerini ve hatta İngilizce bilgilerini gösteren evrakları dahi isteyebildiğine değinen Av.Güngör bundan dolayı da başvuru yapan kişilerin baroya kayıtlı avukatlar veya OISC belgesi olan uzman kişiler olmasını önerdi. Av.Güngör kendilerinin başvurularda çok itina ile çalıştığına ve her başvuruyu kendi içinde değerlendirdiğine değinerek “başvuru eldeki tüm evrakların iç içe koyularak yollanması değil, her davanın kendi içinde değerlendirilip evrakların ona göre seçilmesidir” dedi. Özellikle yüksek mahkeme aşamasında kendilerinin gerekli tüm kurumalarla, konsolosluk, ticaret ateşeliği vs gibi görüşüp, gerekli konuları yetkili makamlardan alınan bilgilerle kuvvetlendirip mahkemede müvekillerini en iyi şekilde temsil etmeye calıştıklarını da belirtti. Ayrıca Av.Güngor kendisinin 13 senelik tecrübesine dayanarak uzun zamandan beri kendilerine yüksek mahkeme başvurusu için gelen müvekillerinin başvurularının yasal konuda hiçbir tecrübesi olmayan bazı muhasebe şirketleri ve yasal konularda tavsiye verme yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmış başvurular olduğuna dikkati çekerken başvuruyu yapan kişilerden bu konularda çok dikkatli davranmalarını, başvuruyu yapacak kişilerden baro kayıt numaralarını veya OISC numaralarını almalarını ve tüm bunları araştırdıktan sonra yasal yetkisi olan kişilerle ve kesinlikle İçişleri Bakanlığı ile yapılan yazışmalarda başvuruyu yapan kişilerin antetli kağıtları ve isimleri ile başvuruların yapılmasını tavsiye etti. Av.Güngör, aynı zamanda bu tür araştırmaların yapılmasının çok kolay bir işlem olduğuna ve çok kısa süreli bir araştırmanın başvuru sahibinin daha sonra yaşayacağı maddi ve manevi stressten uzak tutacağına değinip, kendi ofisine gelen müvekillerine her zaman kendi baro numarasını ve çalışma alanındaki başarı yüzdesini verdiğini de ifade etti.

Ayrıntılı bilgi için Fortis Rose Solicitors Adres 79 Fore Street London N18 2TW telefon 020 3500 0050

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.