Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

Day-Mer Çocuk Şenliğinde neşe ve kahkaha

Avrupa Ajansı (AVA) Abdullah Özkan/Londra-Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Türk-Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen‘Çocuk Şenliği’ adlı etkinlik 29 Haziran cumartesi günü 13.00 ile 18.00 saatleri arasında Northumberland Park Community School'da yapıldı.

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Yaklaşık 200 çocuk ve çok sayıda velinin katıldığı organizasyonda Londra Toplum Merkezi (NLCH) Çocuk Drama Grubu, Day-Mer ve NLCH Çocuk Saz Ekibi, Day-Mer ve NLCH Çocuk Halkoyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Yüz boyama, zıplama kalesi, seramik boyama gibi aktivitelerinde olduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi. 

Day-Mer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sezgin geleceğin simgesi olan çocukların kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti. ‘Çocuk Şenliği’ etkinliğinin Day-Mer Kadın Komisyonunca hazırlandığını belirten Sezgin; “Bugün ortaya çıkan bu görüntü kolektif bir çalışmanın eseridir. Oyun alanlarının her geçen gün azaldığı İngiltere’de bu tür işler daha fazla önem taşımaya başladı. Katılımında yoğun oluşu bizi ayrıca mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Geleceğe yatırım

Day-Mer Kadın Komisyonu üyesi Selvi Özdemir ise ‘Çocuk Şenliği’ni 8. kez düzenlediklerini söyledi. Bu tür organizasyonların Londra’da yaşayan Türk azınlıklar için tanışmak ve kaynaşmak açısından büyük önem taşıdığını belirten Özdemir konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Saz, folklor, gitar bize Türkiye’yi hatırlatıyor. O yüzden burada olmak bizleri mutlu ediyor. Ayrıca çocuklarımızın bizim geleceğimiz olduğunu düşünürsek bir nevi geleceğimize yatırım yapıyoruz. Temelden çocuklarımızı eğitip topluma yararlı bireyler yetişmesini sağlıyoruz. Bu noktada şenliğimiz büyük önem taşıyor.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.