Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk

Bu haber kez okundu.

Enfield'de Türkçe konuşan toplum için iş ve kariyer günü

İş Fuarı, Department of Work & Pensions (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) ile Enfield Belediyesi himayelerinde, Londra Gazete basın sponsorluğu ve Enfield Belediyesi meclis üyesi ayrıca Enfield Business & Retailers Association (Enfield Ticaret ve Perakende İşletmeler Birliği) koordinatörü Tahsin İbrahim’in girişimi ve Job Centre Plus (İş Bulma Kurumu) çalışanları Nathalie Howard, Yeliz Derviş ve Ayşen Songür’ün desteği ile, bölgede bulunan işletmeleri tanıtmak, ticari faaliyetleri desteklemek, iş bulmak isteyen, iş sahibi olmak isteyen ya da kariyer yapmak isteyan kişileri buluşturmak amacını taşıyor. 

Serbest meslek danışmanlığı, bayilik, eğitim imkanları, iş ve kariyer ile çıraklık konularında uzmanların da hazır bulunacağı bu etkinlik 8 Nisan 2014, Salı günü sabah saat 10:00 ile öğleden sonra 3:00e kadar devam edecek. (Kapılar saat 2:30 da kapanır).

Etkinlik adresi:  The College of Haringey, Enfield and North East London, Enfield Centre, 73 Hertford Road, Enfield EN3 5HA 

Firmalarımız ücretsiz sağlanacak standlarda tanıtımını yapabilecek ve diğer işletme sahipleri ile görüş alışverişinde bulunabilecekler. Ayrıca, is ve kariyer arayışı içerisinde olanlar da cv’lerini ulaştırabilecekler.

 

TÜRKÇE ENFİELD’DE EN ÇOK KONUŞULAN 2.LİSAN

 

Böyle önemli bir etkinliği gerçekleştirilmesinin nedeni Türkçe konuşan topluma mensup girişimcilerin, Londra ve bilhassa Enfield ekonomisine katkısı, ticari faaliyetleri ve sağladığı istihdamın gözardı edilemeyeceği gerçeğidir. 

Enfield Belediyesi, 82.2 km2 lik yüzölçümü, 312,500 nüfusu (2011 sayım verilerine göre), 98 okulu, 67 adet halka açık park alanı, 45 adet çocuk parkı, 8,500  ticari işletmesi, Parlamentoda temsil edilen 3 milletvekili ve 63 kişilik yerel idare meclisi ile Londra’nın 6ncı büyük belediyesidir.

2011 nüfus sayımı verilerine göre, Enfield nüfusunun % 45 i (Beyaz) British, %14.5 i Türk / Kürt/Kıbrıslı Türk/Yunanlı, %13.7 si siyahi, %9.8i Asyalıdır. 

Aynı verilere göre nüfusun %9.2 sinin ana dili Türkçedir. Bu oran Londra belediyeleri içinde en büyük orandır ve Enfield’de konuşulan ikinci lisandır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.