Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de öğrenim gördü mühendis oldu, Türkiye'de sarımsak ihraç ediyor

AKSARAY'da yüksek bilgisayar mühendisi Uğur Öngün, 5 dekarlık arazide ailesinin 10 yıldır ürettiği sarımsağı başta Rusya olmak üzeri Almanya ve İran'a satıyor. Öngün, bu yıl yaklaşık 160 ton sarımsak ürettiklerini söyleyerek tamamını bu üç ülkeye ihraç edeceklerini belirtti.

İngiltere'de öğrenim gördü mühendis oldu!

İngiltere'de büyüyüp eğitimini orada tamamlayan ve South Wales Üniversitesi'nde görev yapan Uğur Öngün, Aksaray'daki çiftçi olan babası Aydın ile Annesi Eşe Öngün'ün, yetiştirdikleri sarımsakların ihracatını gerçekleştiriyor. 5 dekarlık arazide 10 yıldır sarımsak ürettiklerini ifade eden Öngün, ailesinin yetiştirdiği sarımsakları satmakta güçlük çekmesi üzerine ihracat için araştırma yaptığını belirtti. Bunun üzerine 2017 yılında ilk ihracatlarını Rusya'ya gerçekleştirdiklerini belirten Öngün, şu an Rusya, Almanya ve İran'a satış yaptıklarını söyledi.

Uğur Öngün Aksaray'daki çiftçi olan babası Aydın ile Annesi Eşe Öngün'ün, yetiştirdikleri sarımsakların ihracatını gerçekleştiriyor.

Kendi tarlası dışında başka çiftçilerden de sarımsak alıp ihracat yaptığını ifade eden Öngün, şöyle konuştu:

''Bu konuda pazar sıkıntısı yaşandığını gördüm. Bunun için yurt dışında bir pazar araştırması yaptık. Bu pazarı da Rusya’da buldum. İlk olarak 2017 yılında Türkiye’de bir ilki yaparak Rusya’ya sarımsak ihracatı yaptık. Şu an da Rusya’dan sonra İran ve Almanya’dan da talepler gelmeye başladı. Bu yıl yaklaşık 160 ton sarımsak ürettik. Ürettiğimiz ürünün büyük bir kısmını yurt dışına gönderdik. İhracata uymayan sarımsakları da iç pazarda sattık. Rusya 2017 yılında talepte bulunduğunda sarımsakla alakalı bize çok şey öğrettiler. Volkanik bir bölgede olduğumuzdan dolayı bölgemizin sarımsağının aroması daha yüksek.'' Rusya'ya ihraç ettiği sarımsağın ilaç fabrikasında antibiyotikte kullanıldığını hatırlatan Öngün, ''3 yılda Rusya’ya 300 tonun üzerinde sarımsak gönderdik. Bu sarımsağı hiçbir yerden destek almadan gönderdik. Bu rakamı bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.