Öne Çıkanlar Yasmine Dar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı

Bu haber kez okundu.

Nurhaklılar Denizleri andı

Enfiled’deki Nurhaklılar Kültür Evi lokalinde gerçekleşen anmaya çok sayıda Nurhaklının katılması ve yer yer duygusal anların yaşanması dikkat çekerken, geçlerin yoğun katılımı da gözlerden kaçmadı.

 

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi Day-MER yöneticileri Ahmet Sezgin ve Feyzullah Cinpolat, Nurhaklıların böyle anlamlı bir etkinlik düzenlemelerinden dolayı selamladıklarını söyledi. Cinpolat konuşmasında, 68 hareketini ve 6 Mayıs sürecine değindi. Nurhakta pusuya düşürülerek askerler tarafından öldürülen THKO militanları Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan’ı da anan Cinpolat, Nurhaklıların böyle bir etkinlik düzenlemelerinin daha anlamlı olduğunu söyledi. 

 

Ahmet Sezgin de konuşmasında, hiç bir çıkar gözetmeden kendilerini halka adayan bir kuşak olduğunu ve bunun Denizlerle anlam bulduğunu söyleyen Sezgin, 68 hareketinin Haziran direnişi ile buluştuğunu ve tekrar yeşerdiğini kaydetti.

 

Dünya ve Türkiye 68 hareketini anlatan belgesel gösteriminden sonra yerel sanatçılar sahne aldı. Çeşitli şiirlerin de okunduğu gecede, sık sık Denizlerin yassının tutulmaması gerektiği, onların mirasına sahip çıkmanaın, ancak onların yolundan ilerlemekle mümkün olacağı mesajları verildi.

 

Gecede yine Nurhaklıların ağırlıklı olduğu kültürel proğramda Ziya Güneş, Hatice Yeşil ve Bergüzar ile Mustafa ikilisi sahne aldı. Denizlere, Sinanlara, Mahirlere, İbolara yakılmış ağıtlar ve marşların okunduğu gecede, duygusal anlar da yaşandı. Söylenen marşlara Nurhaklıların hepsinin katılımı dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.