Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ  İNGİLİZLERE TANITACAKLAR

Mihrişah SAFA/Londra-BRİTANYA’Nın ilk ve en büyük Türk festivali Turkish  Fest, bu sene 27 ve 28 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri yeniden düzenleniyor.

Etkin sivil toplum kurumlarından Turkish Forum UK tarafından düzenlenen geleneksel  festivalde son hazırlıkların tamamlandığı ve iki günde yüzbinlerce İngiliz, turist ve Türk ziyaretçinin festivale beklendiği belirtildi. 

TFUK Başkanı Zeren Safa, geri sayımın başladığı 7’inci Türk Festivalinde, Türkiye’nin kültür, turizm, müzik ve eşsiz lezzetleriyle tanıtılacağı belirterek, “ BU sene OXO Tower’ın hemen altındaki Bernie Spain Gardens parkında düzenlenecek festivalimizin, yine geçmiş yıllarda olduğu gibi başarıyla geçmesini bekliyoruz.. Thames Nehri kenarında düzenlenen festival, geçen yıl Olimpiyatlar nedeniyle yapılamamıştı. Bu sene yine ilk festivalin yapıldığı parkta buluşacağız.. En son festivali 250 bine yakın ziyaretçi gezmiş.. Thames Nehrine asılan “ Turkey Welcomes You” adlı turizm afişini 2,5 milyona yakın kişinin gördüğü istatistiklerce saptanmıştı.. Bayraklarımızla yine Thames kenarlarını gelincik tarlasına çevirmeye hazırlanıyoruz.. Aileniz, arkadaşlarınızla güzel bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız tüm vatandaşlarımızı, İngiliz dostlarını festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

2003 yılında Londra’da kurulan ve geçtiğimiz aylarda 10’uncu kuruluş yılını kutlayan Turkish Forum, Britanya’da ilk Türk festivalini düzenlemesiyle tanınıyor.. 10 yıl içinde 7’İnci festivali organize eden TFUK yöneticileri, son hazırlıkların tamamlandığını, festivalin geçmiş yıllarda olduğu gibi başarılı geçmesi için her çalışmanın yapıldığını belirttiler.

TFUK Başkanı Zeren Safa, 7’inci Türk Festivaline yüzbinleri beklediklerini belirterek, “ Son festivalde 250 bine yakın ziyaretçimiz olmuştu.. Aileniz, dostlarınızla hepinizi bekliyoruz..” diyerek herkesi festivale davet etti.

İlk ve  en fazla ziyaret edilen  Türk Festivali

Turkish  Fest, Londra’nın en kalabalık ve merkezi yerlerinden birinde yapılan ilk ve tek Türk festivali olma özelliği taşıyor.  Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılmasını amaçlayan etkinlikte, Türk kültür ve sanatı ile Türk mutfağı ve turizmi tanıtılıyor. İki gün boyunca süren açık hava festivalinde bir taraftan kurulan standlarda, Türk kültür ve sanatından örnekler sunulurken, bir taraftan da ülkemizin tanıtımı yapılıyor. Festivale katılanların büyük çoğunluğu, İngilizler, Londra’da yaşayan diğer yabancılar ve  başkenti ziyaret eden turistlerden oluşurken, İngiltere’de yaşayan Türkler de yoğun şekilde festivale katılıyorlar. 

İlki 4 eylül 2004 yılında Thames nehri Southbank mevkiinde düzenlenen festivalde, 80 kadar büyük Türk bayrağı nehir kenarını süslemişti. Bu sene de aynı sayıda bayrağın festival alanında yer alacaği bildirildi. . 2005, 2006, 2007, 2010 ve 2011 yılında düzenlenen Turkish  Fest,TFUK tarafından gelenekselleştirildi. Festivalin yapılacağı alan Blackfriars ve Waterloo Köprüleri arasında, OXO Tower’ın hemen altında, Thames nehrinin güney kıyısında bulunuyor. En yakın metro istasyonları ise Southwark , Waterloo ve Blackfriars..

Festival ile ilgili bilgi almak isteyenler Günay Aydın’ı , 07798 633 933 numaradan arayabilirler. 

Festivalle ilgili link şöyle;

http://www.turkishforumuk.org/events/Turkish-Fest-2013.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.