Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

ATİB Göppingen Türk Kültür Merkezinde aday tanıtım toplantısı gercekleştirildi.

Göppingen sol parti ilece başkanı aynı yamanda Belediye meclisi üyesi Stadtrat Christian Stähle,Melek Kandilli,ile birlikte adaylardan Ebersbach Fıls SPD Vedat DAĞ,Raziye ELVAN,Donzdorf . SPDYasemin Türkmen,Göppingen SPDMuammer UZUN,Hilal ŞAHİN,Göppingen CDUEngin ALBAYRAK,Göppingen  Dıe LınkeHüsniye YALCINKAYA,Göppingen  DIE GRÜNESüleyman Sözener,Göppingen  FREIE WÄHLER (FWG)Münir DEDE,,İlhami SÖĞÜT,İlyas GALİP Uhingen Yeşiler,Erol ÖZDOĞAN, SPD Marx Mahmut Yılmazel davet edildier. Türk Kültür Merkezi sekreteri Sümeyye Cimen ile genclik kollarında Hilal Salgın,ın Moderatörlüğünde başlayan proğramda Sümeyye Cimen,Evvet güçlü toplum olmanın temel şartının "Eğitim" olduğu gerçeğini unutmayalım.Burdaki kalıcı olan biz Türkler için parlak bir gelecek istiyorsak, tüm dernekler,aileler bütün gücümüzü bir araya getirerek kendi adaylarımızı secmek zorundayız.

ATİB Göppingen Türk Kültür Merkezi başkanı Doğan Tufan  selamlama konuşmasında ; “Aday olarak katılımınızdan dolayı tebrik eder, başarılı bir seçim dönemi geçirmenizi dileriz.Burada  hem sizlerin seçim çalışmalarınıza yardımcı olmak hem de Türk kökenli seçmenlerle sizleri bir araya getirerek daha yakından bir birinizi ve biz secmenlere kendinizi ve partinizi proğramlarınız  tanınmanızı sağlamak amacıyla  bir araya gelmiş bulunuyoruz. Calışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Stadtrat Christian Stähle de yapmış olduğu  konuşmada parti proğramlarını  ve secimle ilgili bilgiler verdiği konuşmasında; 25 Mayıs’ta yapılacak Mahalli ve  AP seçimlerinin Almanya’da barajın yüzde 3′e düşürülmesi nedeniyle aşırı sağcı partilerin Parlamentoda daha fazla sandalye kazanma tehlikesinin yaşanabileceğine dikkati çekerek, ”Bu nedenle sandığa mutlaka gidilmeli, AP seçimleri için oy kullanılmalı. Bu seçimler son 30 yılın en önemli seçimleridir. Almanya’da yaşayan Türk kökenliler mutlaka sandığa gitsin” dedi.

SPD adayı Vedat Dağ,Muammer Uzun ve diğer adaylarda  Göppingen de Belediye meclisinde olmamız için calışmalıyız,biz sadece Türk secmenlerin değil burada yaşayan herkesin temsicisi olacağız şeklinde konuşdular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.