Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü

Bu haber kez okundu.

Avrupa'da Türkler Alpaslan Işıklı'yı Yad Etti

Avrupa’dan Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç başsağlığı mesajı yayımladı ve Işıklı’nın Atatürkçülüğüne vurgu yaptı.

Kılıç mesajında şu görüşleri dile getiriyor; “Prof. Dr. Alpaslan Işıklı hocamızın vefatını tarifi imkansız büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Alpaslan Işıklı hocamız, bilim insanlarımız içerisinde Kemalist devrim bilincini bilimsel nüanslarıyla ve kendisine has olgun üslubuyla topluma anlatan bir Türk aydınıydı. Hocamızın vefatı büyük bir kayıptır. Alpaslan hocamla Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezinde görevde olduğu çeşitli zamanlarda düşünce alışverişimiz olmuştur. Sohbet ve görüşmelerimizde Alpaslan hocamız, yüce Türk ulusunun üzerinde oynanan oyunlar konusunda daima yol gösterici uyarıları ve anlatımları olmuştur. Türkiye’nin kamu işleyişi yanı sıra, küresel politikalar, sendikal yaşam, Atatürkçülük/Kemalizm ve Laiklik gibi çok yönlü çalışmaları vardır.” dedi. 

Kılıç, Işıklı’nın Atatürkçü düşünceye kattığı canlılığa vurgu yaptı ve şu görüşlerini dile getirdi; “Alpaslan Işıklı, toplumcu bakış açısıyla olaylara akılcı yaklaşan, her şeyden önce ulusal çıkarlara vurgu yapan ve geçmişin şerefli uygarlık birikimini omuzlamış, bu değerlerin samimiyetle savunucusu ve farkında bir çizgiye sahipti. Alpaslan hocamız, çağımızın çelişkisi olan sol’daki çürümüşlüğe ve Türk ulusçuluğuna ve Kemalizme karşı tehdit olarak yaklaşan; Türk ve Atatürk’ün anayasadan silinmesini isteyen 2.cumhuriyetçi ve terör destekçisi sahte sol’a karşı verdiği bilimsel mücadele günümüzde ders verici netliğindeki değerini daha fazla korumaktadır. O her zaman sömürüye karşı çıkmış, bizi biz yapan ulusal değerlerimize, ulusal kurtuluşumuzun temeli olan Türkiye’nin anti-emperyalist mayasına vurgu yapmıştır. Alpaslan hocamız; hem düşünsel-bilimsel yaşamımıza, hem de Atatürkçülüğün eylemsel boyutta siyasal olarak yaşatılması için göz ardı edilmeyecek önemli çaba ortaya koymuştur. Yalnızca yüksek öğrenimli ve mülkiyeli/siyasalcı dostlar olarak değil; anı zamanda Atatürkçü düşünceye, Kemalist ideolojiye kattığı canlılık bakımında da Avrupa ve Hollanda Türk gençliğimiz ve Atatürkçü camia olarak Alpaslan Işıklı’yı şüphesiz unutturmayacağız. Camiamız çok değerli bir bilim insanını, Atatürkçü aydınını, Türk ulusçusunu ve kalpaksız Kuvayi Milliyeci’sini kaybetmiştir, büyük Türk ulusunun başı sağ olsun. Biz de onun gibi Büyük Atatürk’ün yolundan devam ederek, emek ve cumhuriyet demeye ve emperyalizme karşı Türk ulusunun var oluş mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.