Öne Çıkanlar Demir Leydi Ambargoed Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler

Bu haber kez okundu.

Avrupa'nın En İyi Gazetesi Seçildik

Türkiye GAP Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen “XI. GAP Oscarları”nda Avrupa Medya Gurubuna ödül yağdı... Avrupa Medya Gurubu adına ödülü, Avrupa Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Vatan Öz aldı. İngiltere, İskoçya, Galler, İrlanda, Almanya, Hollanda'da ve Belçika'da yayım yapan ve geçen ay bağımsız ve prestijli İngiliz derecelendirme kuruluşu alexa.com tarafından Avrupa'nın en çok okunan/tıklanan web internet sitesi de seçilen Avrupa Medya Grubu'nun Kıbrıs Yemsilcisi Hüseyin Turan'da ödül alanlar arasındaydı. Geçen ay Eskişehir'de yapılan Türk Dünyası Gazeteciler Şurası'nda Avrupa Temsilcisi seçilerek Azerbaycan'dan, Kosova'dan, Makedonya'ya, Bulgaristan, Romanya'ya, Rusya'dan, Tataristan'a, Tüm Avrupa kıtasını temsi eden Avrupa Medya Gurubu bu başarısını Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen törende verilen ödül ile pekiştirdi

 

GAP Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen “XI. GAP Oscarları”nda KKTC'ye ödül yağdı...Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs Medya Grubu, Gazeci Akay Cemal ve Avrupa Medya Gurubu Temsilcisi Hüseyin Turan'da ödül alanlar arasındaydı.Törene onur konuğu olarak davet edilen ve gidemediği için video konferansla salona bağlanan Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu, programa katılamamaktan dolayı üzüldüğünü, Kıbrıs sorununun çözümü için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu yüzden törene katılamadığını belirtti.11. GAP Oscarları’nda KKTC’den KIBRIS Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel, KIBRIS Gazetesi köşe yazarı Akay Cemal ve Yakın Doğu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Basın Masası Sorumlusu Hüseyin Turan da ödül aldı.

 

Ödülünü alan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. İrfan S.Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’nin, hizmetlerinin bugün beş kıtadan 90 ülkeye yayıldığını, Kıbrıs Türkleri ve KKTC olarak adadan kıtalara ve insanlığa en çağdaş eğitim ve sağlık hizmetlerini sunmanın onurunu yaşadıklarını vurgulayarak GAP Gazeteciler Birliği'ne böylesi bir organizsayon'da biraraya getirdiği ve layık görülen yılın en iyi üniversitesi ödülü için teşekkürlerini sundu.Ödülünü aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan KIBRIS Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü, KKTC’nin en büyük medya kuruluşu olarak KIBRIS Medya Grubu adına bu ödülü almaktan onur duyduğunu belirtti ve GAP Gazeteciler Birliği’ne teşekkür etti.Törende yılın başarılı devlet adamı ödülünü alan Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar 12 yıldan beri siyaset yaptığını, bakan olarak Kosova Cumhuriyetini kalkındırmak için çalıştıklarını vurgulayarak, Kosova - Türkiye ilişkilerini geliştirmek istediklerini ve bunun için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da ödül törenlerinin Adıyaman’ın tanıtımına önemli katkı sağladığına dikkati çekerek, ödül töreni sayesinde Doğu Türkistan’dan Kosova’ya, sivil toplumun, sanat dünyasının ve siyaset dünyasının birçok değerli insanının Adıyaman’ı tanıdığını söyledi.Yılın valisi ödülünü alan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise Adıyaman’ın kardeşlik ve barış kenti olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin Adıyaman’ın tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade etti.Basının Türk demokrasisinin gelişmesi için önemli hizmetler verdiğini vurgulayan Demirtaş, GAP Gazeteciler Birliği’nin yaptığı çalışmaların da yıllardan beri bu sürece önemli katkı sağladığını aktardı.Yılın sanatçısı ödülüne layık görülen Fatih Kısaparmak da bu ödülü almaktan mutlu olduğunu, bir dönem gazetecilik yaptığını ve gazetecilerden aldığı ödülün kendisi için daha fazla anlam ifade ettiğini belirtti.Yılın Milletvekili ödülünü alan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Malatya ile Adıyaman’ın kardeş şehir olduğunu, verilen ödüle layık olmak için ve Türkiye’deki kadın haklarının geliştirilmesi için çalışmalarına devam edeceğini kaydetti. Törende, ayrıca yılın en başarılı yazarı ödülü Sinan Yağmur’a, yılın en başarılı gazetesi ödülü İngiltere'den AVRUPA gazetesi'ne, yılın başarılı belediye başkanı ödülü Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a, yılın başarılı muhalefeti ödülü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’ya, yılın başarılı siyasetçisi ödülü AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Ataş’a ve yılın başarılı Kaymakamı ödülü ise Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar’a verildi.

 

Kaynak: www.ajanscyprus.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.