Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Britanya Türk Kadınları Derneği başkanlığa Maviş Fuchs üçüncü kez seçildi

Soma Faciası Britanya Türk Kadınları Derneği Genel Kurulunda anıldı. Londra’da kadınlara ve eğitime yönelik yürüttüğü faaliyetlerle bilinen Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD) 14. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Troy Hotel’de düzenlenen Genel Kurul toplantısı 13. Dönem Başkanı Mavis Fuchs’un açılış konuşmasıyla başladı. Toplantı başında üyeler Soma kömür madeni kazasında hayatını kaybeden madencilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.  Genel Kurul toplantısında Divan Kurulu, Servet Hassan (Başkan), Olcay Jennings (Başkan Yardımcısı) ve Ayla Derya‘dan (Sekreter) oluştu. Derneğin faaliyet raporu ve mali raporunun onaylanmasından sonra derneğin tüzüğünde yapılan değişiklikler onaylandı. Divan Başkanı Servet Hassan üyeler adına Maviş Fuchs ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. 

Yapılan seçimde, BTKD’ye 11. ve 13. dönemlerde başkanlık eden Maviş Fuchs üçüncü kez başkanlığa getirilirken, Yönetim Kurulu Funda Aksanoğlu, Sevgül Özkor, Deniz Harput, Burcu Köstem ve Betül Ekrem’den oluştu. Uzlaşma Kurulu’na Servet Hassan, Olcay Jennings ve Suzan Ünver, Denetleme Kurulu’na ise Canan Maxton, İrem Goulding ve Zuhal Thiemann seçildiler.

Destekleyen herkese teşekkürler

Başkan Maviş Fuchs, BTKD’nin kurulduğu günden bu yana bir çok başarılı çalışmaya imza attığını, özellikle doğal felaket ve eğitim konularında çok sayıda kuruluşa bağışta bu¬lunduğunu, ve Londra’da faaliyet gösteren Türk Dili ve Kültürü Eğitimi veren okulları yakından desteklediklerini vurgulayarak, başta BTKD Onursal Başkanı Sefire Emel Çeviköz olmak üzere derneğe destek veren üyelere, dernek dostu kişi ve kurumlara teşekkür etti. Fuchs, “BTKD’nin amaçlarını benimseyen ve çalışmalarımızı desteklemek isteyen kadınlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Maviş Fuchs kimdir?

BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Darüşşafaka Lisesi ve A.Ü İşletme Fakültesi mezunu. Son 12 yıldır İngiltere’de bulunan Fuchs daha önce iş hayatı ve eşinin görevi nedeniyle Suudi Arabistan, İsviçre, Avusturya ve Almanya’da yaşadı. İki yetişkin çocuk annesi olan Fuchs, İngilizce ve Al¬manca biliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.