Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Yatırım Yapmak İsteyenlere Önemli İpuçları

Son zamanlarda yapılan Finding Shelter araştırması 2012-2013 yıllarında Londra’nın merkez bölgelerinde konut alan şahısların %85’inin yabancı yatırımcılardan oluştuǧunu ifade etti.  İngiltere’den konut almanın faydaları saǧlam bir pazarda ve dünyanın en prestijli ve popüler bölgelerinin birinde ev sahibi olmakla kalmıyor, yüksek kira getirileri, alındıktan sonra satışları kolay olan gayrimenkuller ve ileriye yönelik iyi bir yatırım yapmanızı saǧlayabiliyor.  

İngiltere'de ev alma imkanı aslında Türk yatırımcılar için düşünüldüǧü kadar zor deǧil fakat Türkiye'deki emlak alımın prosedürüne benzememektedir. İngiltere'de bütün gayrimenkul satışları yetkili emlak acentaları tarafından piyasaya sunulur ve sahibinden direk satışlar vardır fakat çok az sayıdadır. Uygun emlak bulunduktan sonra emlağı pazarlayan acenta aracılıǧıyla  mal sahibine ulaştırılmak üzere bir teklif yapılır. Bu verilen teklif genelde emlaǧın piyasa deǧerinin ortalama 5% - 10% altında bir teklif olabilir. İngiltere'de ikamet etmediǧiniz için mortgage almak mümkün olmayabilir ve emlakçı teklifinizi satıcıya sunmadan önce sizden hem gelirinizi hemde hesabınızda paranızın hazırda beklediǧini banka dökümleri ile ıspatlamanızı isteyebilir. Satıcı verilen teklifi kabul ederse hukuksal alım işlemleri başlatılmak üzere alıcı ve satıcı ayrı avukatlara talimat verir – Baro kuralları gereǧi aynı avukat hem alıcının hem de satıcının hukuki işlemlerini yapamaz. Bu aşamadan sonra süreci alıcının ve satıcının avukatı yürütür, gereken tapu ve belediye araştırmalar yapılır  ve bütün para transferleri ve tapu işlemleri avukat aracılıǧıyla olur - Emlakçı alıcıdan asla para talep etmemelidir. Bu süreç ortalama 6/8 hafta sürebilir. 

Avukata talimat verildiǧinde mutlaka pasaportunuzu, İkamet ettiğiniz yerin adresini fatura ile belgeleyen evraklar ve alacağınız mülkiyet için kullanacaǧınız parayı nasıl kazandığınızı göstermeniz gerekir. Türkiye’deki vatandaşlarımız eǧer İngiltere'de yatırım yapmak istiyorlarsa önce mutlaka Fortis Rose Avukatlık bürosuyla daha fazla bilgi almaları için danışabilirler.

Ayrıntılı bilgi için Avukat Buket Yılmaz’a Fortis Rose Avukatlık bürosundan ulaşabilirsiniz. 

Adres: 79 Fore Street London N18 2TW  İletişim: 020 3500 0050

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.