Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax

Bu haber kez okundu.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi programına hız verdi

Council of Turkish Cypriot Associations Avrupa Gazetesi’ne bir açıklama gönderdi. Açıklama şöyle; 

 “13 Ocak 2013 tarihinde göreve gelen İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konsey’i yönetim kurulu, yapmakta olduğu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmanın önemli olduğu inanci ile hareket ederek, 27 Mart’ta yaptığı birinci basın bildirisinden sonra yapılan  çalışmaları da kamu oyunun bilgisine sunuyor.20 Mart’ta yapılan Konsey üyeler toplantısında alınan karar üzerine   Evkaf’ın Mülkiyetindeki  (34 – 35 D’Arblay Street, London, W1F 8EW) bina için bir komite ve bir de Konsey’i yeniden yapılandırma için komite kurulmuştu.”

BİNA KOMİTESİ

“Bina komitesi çalışmalarını, İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu, İngiltere Türk Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Cemiyeti ile beraber yürütmeye başlamış ve dört kuruluşun hazırlamış olduğu ortak bir mektubu Evkaf’a göndermişti. Mektupda binanın uzun vadeli (leasehold) kiralanarak, elde edilen para ile bir Kuzey bir de Güney Londra’da olmak üzere toplumumuzun kullanımına sunulacak, iki bina alınabileceği önerisinde bulunulmuştu. Mektubun gönderilmesinden hemen sonra, Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Konsey başkanı Aysın Yılmaz’a zamanın Evkaf müdürü ve Başbakanı, ayrıca Cumhurbaşkanı da mektuptaki önerileri olumlu bulduklarını belirtmişlerdi. Ancak hemen sonrasında Evkaf müdürünün emekliğe ayrılması ve hükümetin düşmesi nedeniyle, yazılan mektuba yazılı bir yanıt alınamamıştı.”

17 Haziran 2013 tarihinde, Evkaf’a gönderilen ikinci mektupta, yeni Evkaf müdürü sayın Prof. Dr. İbrahim Fadıl Benter’e yeni görevinde başarılar dilendi ve bu konuya öncelik vererek en kısa zamanda yazılı yanıt vermesi rica edildi. İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumu için iki binaya olan ihtiyacın acil bir noktada olduğu, bu nedenle Evkaf’ın yazılı yanıtı beklenmeden bina projesi çalışmalarının başlatıldığı vurgulandı ve gönderilen birinci mektup da ilişiğe konuldu. Bina projesi çerçevesinde yapılan ilk çalışma, bir anket hazırlanması oldu. Amaç, bu binaları kullanacak kuruluşlarımızın  nasıl binalara ihtiyaçları olduğu  konusunda görüşlerinin alınmasıdır. Anketten çıkacak olan neticeye göre çalışmalara başlanacaktır.

ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Dairesi, Konsey ve Konsorsiyum, sekiz gün süren Anadolu Kültür Festivalinde aynı masayı paylaştılar. 

KKTC turizm broşürleri turizm dairesi görevlileri tarafından dağıtılırken, Konsey ve Konsorsiyum görevlileri de İlgi duyanlara Konsey hakkında bilgi verdiler. Türk Okullarının önemini anlatan broşür  çocuklu velilere verildi. İlgi duyanlara Türk okulları hakkında daha geniş bilgiler verildi.Arife Rıdvan’ın yazmış olduğu KARANFİLLER DE SOLAR isimli şiir kitabı da Konsorsiyum yararına satışa sunuldu. Ayrıca Haringay bölgesinde, 2015 yılında açılmak üzere müracaat hazırlıkları içinde olunan free school için hazırlanan bilgi broşürü ve anket  velilere verildi. Ayni okulun bir de Enfield bölgesinde açılmak üzere hazırlıkların sürdüğü bilgisi  velilere aktarıldı. Bu çalışmada Konsey başkanı Aysın Yılmaz da yer almaktadır. Bilindiği gibi İngiliz Hükümeti azınlıklara ve  inanç gruplarına İngiliz Egitim sistemi altında kendi okullarını açma izni veriyor. Enfield ve Haringey bölgelerinde açılacak olan bu iki okul Türkçe konuşan çocuklar içindir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.