Öne Çıkanlar londra ingiltere türkiye acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

KÜLTÜR ESKİ BAKANI ERCAN KARAKAŞ, 'ZALİMLER KAYBEDECEK'

Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra-Londra, Türkiye’yi Taksim Direnişi ile tanıdı. Londra artık eskisi gibi değilİngiltere ve Başkenti Londra Türkiye için eskisinden çok farklı. Bu fark Türkiye’de Taksim-Gezi olaylarının yarattığı ‘yeni toplum’un Londra’ya yansıyan görüntüleri ile ortaya çıktı. 1 Haziran tarihinden beri yapılan geniş katılımlı gösteri ve protestolar, İngiltere’de Halkla İlişkiler (PR) kampanyaları, gazetelerde pahalı reklamlar ve Bakanların seyahatleri’ ile yaratılan ‘güllük gülistanlık Türkiye’ imajının yerle bir etti. 

İngiltere’nin politikacıları, yazarları, Tv kanalları artık ‘zengin ve demokrat’ Türkiye balonunun patladığını Londra’da kendi gözleriyle görüyorlar. Anlaşıldı ki;  Türkiye halkı kendisine giydirilmeye çalışan Orta-Doğu ülkesi gömleğini giymeyecektir. Çok yakın bir tarihte ‘yeni toplum’ siyasal olarak da Türkiye’ye ağırlığını koyacaktır.  Avrupa Birliği Parlamentosu gibi Türkiye’nin şu ana kadar en  yakın ilişkilerinin bulunduğu İngiltere, Tayyip Erdoğan yönetimi ile daha fazla bir arada olamayacaklarını gördü.

Taksim saldırısı sonrası iki büyük protesto

Taksim gezi Parkı direnişine haftanın ilk tepkisi , 15 Haziran günü Kuzey Londra’da ki Manor House- Wood Green arasındaki  3 bin kişilik yürüyüşte dile getirildi. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi tarafından organize edilen yürüyüşte kalabalık bir katılım gözlendi. Yürüyüşe katılan Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, ‘Türkiye’de artık zalimler yönetimi başladığına işaret ederek, ’her zaman olduğu gibi onlar yine kaybedecekler’dedi. 15 Haziran akşamı bir konser için Londra’da  bulunan Zülfü Livaneli konseri de bir protesto gösterisine dönüştü. Cemevi- Day-Mer ve çok sayıda toplumsal örgütün katıldığı yürüyüşü 16 haziran günü Büyükelçilik önünde yapılacak İADD- TGB protestosu izledi. Elçilik önünde başlayan ve büyük katılıma ulaşan bu protesto daha sonra Trafalgar meydanı ve 10 Downing street önünde devam etti. 15 Haziran günü İstanbul’da taksim direnişçilerine yapılan ve Tüm Dünya televizyonlarda gösterilen polis saldırısından sonra yapılan ilk gösteriyi yine aynı gün saat 18.00 de 10 Downing Street’te yapılacak ikinci protesto izledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.