Öne Çıkanlar maç ne zaman Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda

Bu haber kez okundu.

Leighton House Müzesi'nde Türk Müzik Şöleni

Avrupa Ajansı (AVA) Eda Ün/Londra-İngiltere bulunan Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ni tarafından düzenlenen Chamber Müzik Konseri geçtiğimiz Salı günü Leighton House Müzesi’nde müzik severler ile buluştu. ingiliz ve Türk Halk şarkılarından oluşan  konser saat 7.30’da başladı. Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi ile dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’da konseri dinleyenler arasındaydı.

Türkiye’den İngiltere’ye konser için gelen Bazak Zengin (mezzosoprano), Ayşegül Ergene( klarnet ) ve Emrah Ergene (piyano) geceye katılanlara müthiş bir müzik dinletisi sundu. Konser Leighton House Müzesi’nde, Leighton’nun muhteşem toplo ve heykellerinin arasında verildi. Konseri dinlemek için gelenler müzede İznik çinilerinide inceleme fırsatları oldu.

İngilterede ilk defa konser veren 3’lü konserde Katibim, Bülbülüm Altın Kafeste, Ayrılık ve Giresun kayıkları gibi Türk şarkılarının yanı,İngiliz Halk şarkılarındanda sunumda bulundu. 

Ahmet Ünal Çeviköz “Ben Leighton House çok seviyorum.Burada Türk İznik çinileride bulunuyor bu bizim için önemli. O yüzden bu evde bir Türk sanatçının konser vermelerini çok istedim. Bu konser burada bir ilk. Daha devamı olcak, ekim ayında da bir konser daha olacak. Programın içeriğide çok güzel” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin AB üyesi olması 

Ayrıca Çeviköz gecede Türkiye’nin Avrupa birliğine girmesi hakkında şu sözleri söyledi. “ Ben Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye olması gerektiğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti AB üyesi olacak ancak kesin bir tarih vermek zor. Türkiye’nin AB üyesi olması her iki taraf içinde yararlı bir birliktelik oluşturur.”

Konser büyükelçinin sanatçılara  verdiği çiçeklerle sona erdi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.