Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes TURTA londra Sun Express londra

Bu haber kez okundu.

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTALARI VE ANKARA ANTLAŞMASI

Son dönemlerde Ankara Antlaşması ile İngiltere`de kalan müşterilerimizden gelen sorular doğrultusunda bu hafta sizleri mesleki sorumluluk sigortaları hakkında genel anlamda bilgilendirmek istiyoruz.

Öncelikle bilinmesi gereken mesleki sorumluluk (professional indemnity) sigortası ile toplum sorumluluk (public liability) sigortasının iki ayrı sigorta olduğudur. Mesleki sorumluluk sigortası özellikle danışmanlık sunan meslek sektörlerinde verilen danışmanlık bilgisinin yada yapılan işlemin yanlışılığı sonucunda oluşabilecek kayba ilişkin maddi kaybı teminat altına almaktadır. Özellikle avukatlar, muhasebeciler, mimarlar, doktorlar  ve  emlakçılar mesleki sorumluluk sigortası yaptıran belli başlı meslek gruplarından bir kaçıdır.  Bir avukatın yanlış yapmış oldugu başvuru yada muhasebecinin yanlış hazırladığı hesaplar sonucunda oluşan maddi kayıp mesleki sorumluluk sigortaları tarafından teminat altına alınmaktadır. Toplum sorumluluk sigortası ise iş türüne bakılmaksızın her işletmecinin sahip olması gereken bir sigortadır ve iş esnasında, bizim üçüncü şahıs dedigimiz toplumdan birine verilecek bedensel zararı teminat altına alır. Müşterinizin dükkanınızda yerin ıslak olması sonucu düşmesi yada bir tamircinin  tamirat yaparken birine çarpması ile oluşan her türlü bendensel zarar bu poliçe tarafından teminat altına alınır.

Bilinmesi gereken önemli nokta Ankara Antlaşması başvurularında İçişleri Bakanlığı tarafından istenilen zorunlu sigorta türü toplum sorumluluk sigortasıdır. Müşterilerimizin mesleki sorumluluk sigortası yaptırma zorunluluğu yoktur ve bu tarz bir sigortayı yaptırmak kendi insiyatiflerindedir.

Mesleki yada toplumsal sorumluluk sigortaniz ile ilgili bizi arayabilirsiniz.

İyi haftalar.

Gülsüm Atasoy, Direk Hat: 0208 344 8006, Email: [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.