Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Konut

Bu haber kez okundu.

Parlemento'da Türkiye'de gençliğin siyasette ki rolü' tartışıldı

Londra merkezli çalışmalarını sürdüren Centre for Turkey Studies- CTS (Türkiye Araştırmaları merkezi) geçtiğimiz gün Uluslararası Barış ve Demokrasi Forum'u (IFDP) ile ortaklaşa parlementoda "Türkiye'de gençliğin siyasette ki rolü ve orta sınıflar yeni bir düzen kurabilir mi" başlıklı bir toplantı düzenledi. 

Tuna Beklevic

IFDP'nin kurucu başkanı, aynı zamanda Avrupa'dan sorumlu devlet bakanı Egemen Bağış'ın danışmanlığını yapmış olan Tuna Beklevic'in konusmacı olarak katıldığı toplantıya farklı kesimlerden yoğun katılım olduğu gözlendi. İsçi partili milletvekili Chris Williamson'ın ev sahipliğinde parlementonun 5 numaralı oda'sında gerçekleşen toplantıyı Türkiye araştırmaları merkezi yetkililerinden Siddik Bakir yönetti. 

 

IFDP başkanı Tuna Beklevic'in Dünya'da yaşanmakta olan sorunlara ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini içeren konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruların cevaplandırılmasıyla devam eden toplantı iki saat sürdü. Toplantı sonra yaptığı açıklamada, Tuna Beklevic, IFDP'nin 190 ülkeden 50 bini aşkın kişi tarafından takip edildiğini, Britanya'ya yönelik olarak calışmalarını güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. 

 

Gazetemize açıklamada bulunan CTS direktörü İbrahim Doğuş ise, Türkiye arastırmaları merkez'inin IFDP gibi önemli kurumlarla birlikte calışmalar gerçekleştirmeye devam etmeyi umduğunu belirterek, oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.