Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

TÜRK MUTFAĞINI LONDRA'DA BAŞARIYLA TANITTILAR

Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci projeleri kapsamında Çankaya İMKB Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi’nin sürdürdüğü “Londra Yiyecek Ve İçecek Sektöründe İş Başında Eğitim” hareketlilik projesi ile Ankara Otelcilik, Gölbaşı Otelcilik ve Kızılchamam Ayşe Bezci Otelclilik ve Turizm Meslek Liseleri uluslararası bir deneyimde bir araya geldi. Bu okullardan, Yiyecek ve içecek Hizmeleri alanında eğitim alan 56 öğrenci bu yurt dışı staj deneyiminde tecrübe kazanmaktalar.

 

Projenin birinci grubu, Çankaya İMKB Otelcilik ile Ankara Otelcilik ve Turim Meslek Liselerinden 17 Mayıs 2013 tarihinde Londra’ya giden ve 9 hafta kalacak olan 28 öğrenci,  19 Temmuz2013 tarihinde ülkeye dönecekler. Bu grup ōǧrenciler 15 Temmuz 2013 tarihinde Docklands Academy, London`da düzenlenen tȍrenle diplomalarɪna kavuştular. Akabinde, Projenin 2. grubunu oluşturan Kızıcahamam Ayşe Bezci Otelcilik, Gölbaşı  Otelilik ve Çankaya İMKB Otelilik ve Turizm Melek Lisesinden toplamda 28 öğrenci 20 Temmuz 2013 tarihinde Londra’ya gelecek ve 9 hafta süresince aynı eğitimi alacaklardır.

 

Öğrenciler Londra’da  İşletme, Turizm ve Konaklama ve Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği gibi alanlarda eğitim veren Docklands Academy, London’da (www.docklandsacademy.co.uk) mesleki ağırlıklı dil kursu almaktalar. 

 

Mesleki alan bilgisi uygulamaları ve yabancı mesleki dil bilgisinin bütünleşmesinin planlandığı proje ile öğrenciler, Londra`nın en iyi bölgelerinde bulunan ve projenin yurt dışı ortakları  olan “Soutwork’deki Tas cafe ve Ev Restoan, Canary Wharf’teki Hazev Restoran ve St.Paul’deki  Haz restoranda, mutfak ve servis hizmetlerinde uygulamalı eğitim yapmaktalar.

 

Restoran işletmeciliğinde kalifiye elamanların yetiştirilmesine inanan,  Tas, Haz ve Hazev restoranlarının işletmecisi Önder Şahan; Yiyecek ve İçecek alanında meslek eğitimi alan gençlerimizin yurt dışında Türk mutfağını nasıl tanıtıldığı ve zincir şirketlere dönüşmelerindeki bilgi, tecrübelerini paylaşmaktan, mesleki özgüven kazandırmakan ve turizm alanında eğitim veren meslek liselerinin uluslarası sektör ile iş birliği yaparak bu ldv projesine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.