Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

TÜRK PİYANİST LARA DÜNYA SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN ÇALDI

AVRUPA AJANSI(AVA) Eda ÜN / LONDRA-BBC Young Musician Of The Year 2010 ödüllü Lara Melda Ömeroğlu, sokak çocuklarına yardım için piyanonun başına geçti. Dünyadaki sokak çocuklarına yardım  için düzenlenen Street Child World Cup turnuvası kapsamında 10 Temmuz 2013 saat 7.30pm da St. James's'de düzenlenen klasik müzik konserine Lara Melda Ömeroğlu da katıldı. Konserde üç parça sunan genç piyanist, sokak çocuklarına yardım için gelen dinleyicileri büyüledi.


Futboll Evrensel Müzik Gibi


Lara Melda "Street Child World Cup'ı yeni duydum ve yardım etmek istedim. Burda olmaktan çok mutluyum. Futbollda müzik gibi evrelsel. İnsanları bir araya getiren bir güç. Ortak bir dil. 2014'te Street Child World Cup'a katılan tüm takımlara başarılar diliyorum". dedi.


Lara Melda Konserde şu parçaları çaldı.


Poulenc-Trois Novertte,

Debussy-Les sons et les parfums tournent dans I'air du soir and Less Collines d'Anacopri,

Chopin-Nocturne in G major op. 37 No.2 ve Scherzo No.1 B minor.


Piyanosunda parçaları ezberinden çalan Lara Melda adeta tuşlarla dans etti. Parçaları çalmaktan çok eserleri yaşayan Lara Melda dinleyicilerden dakikalarca alkış aldı.


Futboldan Çok Daha Fazlası


Street Child World Cup , 5 kıtadan sokak çocuklarının biraraya geleciği bir futbol turnuvası. İkinci yarısı 2014te Brazilya'da yapılacak olan Turnuva sokak çocuklarına kendi seslerini dünyaya duyurma şansı tanıyacak. Hepsinin sokakta kalma hikayeleri var . bu turnuva onlara yaşama umudu veriyor. Diğer insanlara onlarında var olduklarını, en önemlisi onlarında insan olduklarını göstermeye çalışıyor.Sokak çocuklarına olan ön yargıları kırmayı ve sokak çocuklarına yeni bir şans sunmayı hedefliyorlar.


"Hiç bir çocuk sokakta yaşamak zorunda değildir." Sir Alex Ferguson.


En çok sokak çocukları korunmayı hak ediyor. Onlarında uygun biçimde yaşamaya hakları var.Bu Futboldan çok daha fazla birşey. Sokak çocukları bu turnuva ile kendi seslerini ve hikayelerini insanlara anlatıyorlar. Sokak çocuğu olarak değil insan olarak anılmak istiyorlar. 


Güney Afrika Takımından Andile, "İnsanlar bizi sokakta yanlarında gördüklerinde, bize sokak çocuğu diyorlar. Ama ne zaman futboll oynarken gördüklerinde, bize sokak çocuğu demeyecekler. Bize insan diyecekler. Tıpkı onlar gibi insan. Onlarda bizim gibi insan." diyerek insanların sokak çocuklarına bakışını anlatıyor.


Thamires Dos Santos (15) Brazilya takımından "Sokakta yaşamak cehennem ama ne zaman futboll oynasam cennetteymişim  gibi hissediyorum." diyerek Street Child World Cup'bın hayatını ne şekilde etkilediğini söylüyor.


Sokak çocuklarının istediği tek şey ;


Bizi dinleyin, 

Sesimizi duyurmaya hakkımız var

Bizi dinleyin

Ev aile demektir.

Sokakta kalmak istemiyoruz

Bizi dinleyin

Kötü muameleye maruz kaldığımızda korunma talep etmeye hakkımız var

Bizi dinleyin

Böylece bizimde bir geleceğemiz olur.


Street Child World Cup için iletişim bilgileri

www.streetchildworldcup.org

[email protected] 

Twitter: @SCWC2014

Facebook: Street Child World Cup

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.