Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Deep Purp'le Ada'yı Birleştirmeye Geliyor

Hüseyin TURAN Lefkoşa – (Avrupa-AVA) Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) 25. Yıl etkinlikleri programını ve 24 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Deep Purple final konseri ile ilgili AKKM'de muhteşem görsel bir sunum  gerçekleştirildi.

 

 

 

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevvelli Heyeti Başkanı, Yrd. Doç. Dr İrfan. S.Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, YDÜ Hastanesi Yönt. Kurul.Üyesi Ahmet Savaşan ,YDÜ İletişim Başkanı Tamer Garip Deep Purple Türkiye Temsilcisi Eyüp İblağ , KKTC ve Türkiye medyasından  kalabalık bir katılım gerçekleşti.

 

 

 

Toplantıda ilk olarak 25 yıl etkinliklerini kapsayan tanıtım videoları izleyicilerle paylaşıldı. 

 

Basın toplantısı açılış konuşmasını yapan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı, Yrd. Doç. Dr. İrfan S.Günsel,  Yakın Doğu Üniversitesi’nin  sanat ve müzik alanındaki atılımları, son dönemde herkes tarafından dikkatle izlenmekte olduğunu belirterek Deep Purple konserinin bu adımların en önemli etkinliklerinden birisi olduğunu söyledi.

 

 

 

“Tüm adayı kucaklayacak bir konser”

 

 

 

Günsel, Deep Purple konserinin sadece  Yakın Doğu Üniversitesi’ni ilgilendirmediğini, tüm insanları birlikte eğlendirecek, her yaştan ve ulustan insanı müzik ziyafetiyle keyiflendirecek bir konser olacağını söyledi. 

 

 

 

Günsel, “Unutmayalım ki, Deep Purple birkaç nesil ve tüm dünya için ortak bir tutkudur, ortak bir değerdir. İşte biz, bu özel konserle, tüm adamıza tarihi bir gün yaşatmak istiyoruz. Bunun altını çizmek için, ‘konser günü tulumunu al ve gel’ diyoruz. Tulum ve çadırlarımız yan yana olsun, müziğin birleştirici keyfini hep birlikte, iç içe çıkartalım” dedi.

 

 

 

Rock müzik türünün sadece bir müzik olmadığını belirten Günsel, Rock müzik kurulu düzene başkaldırı olduğunu, rock müziğin, insanı ve yaşam sevincini temel alan doyumsuz bir ritüel olarak ele almak gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

 

“Deep Purple konseri ücretsiz olacak”

 

 

 

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan ise Deep Purple konserinin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, konserin tarihsel bir nitelik taşıdığını, Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu atılımının önemli olduğunu belirtti.

 

 

 

Deep Purple konserini belgesel haline de getireceklerini söyleyen Tüzünkan, konserin tamamen ücretsiz olacağını söyledi.

 

YDÜ 25.Yıl Kutlamaları İçin Ayrılan Bütçe 3 Milyon TL 

 

Bir soru üzerine Tüzünkan, Deep Purple’ya teklif yapıldığında hiç düşünmeden kabul ettiklerini söyleyerek, Park Near East’in maliyeti de dahil olmak üzere 25 yıl etkinliklerine 3 milyon TL civarında para harcadıklarını aktardı.

 

 

 

Deep Purple YDÜ'nin Özel Uçağı İle Ercan'dan Giriş Yapacak

 

Deep Purple’nin tam kadro olarak  Yakın Doğu Üniversitesi'ne ait özel uçağı ile Ercan havaalanına geleceğini paylaşan Tüzünkan, Rum tarafının konseri engellemek adına girişimleri olmasından haberdar olduklarını ancak  konserin iptal olmasının son derece düşük bir şans taşıdığını kaydetti.

 

 

 

Deep Purple Konserini İzlemek İsteyenlerin  Sadece YDÜ Sayfasını Ziyaret Ederek Form Doldurması Yeterli 

 

 

 

Deep Purple  konserini izlemek isteyenlerin sadece Yakın Doğu Üniversitesi web sayfasından “ deeppurple.neu.edu.tr ” adresini ziyaret ederek form doldurması ve  rezervasyon yaptırabilmesi yeterli olacak..

 

 

 

“Park Near East” 24 Mayıs’a Kadar Tamamlanacak

 

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Savaşan, “Park Near East” ile ilgili olarakaçıklamalarda bulundu.

 

Savaşan, Londra’daki Hyde Park , Paris’teki Luxembourg Gardens, Amsterdam’daki Vondelpark, Hayvan Bahçesi” anlamına da gelen Berlin Parkı, Kanada’daki Stanley Park, New York’da kurulan Central Park’ın, günümüzde şehirleriyle ve hatta ülkeleriyle anıldığı hepimizin malumudur.

 

Elbette Şehir parklarının, insanların nefes aldıkları, çocukların ve ailelerin sosyalleştiği, zengin, fakir, genç, yaşlı bütün insanlara toplumsal anlamda eşitliği doğal olarak yaşattığı yerlerin olduğunu hiç kuşkusuz hepimiz bilmekteyiz.

 

Gün geçtikçe daha da betonlaşan şehirlerimiz için parklar, iklim değişikliklerinin ve doğal afetlerin etkilerini de azltmanın yanısıra, spor, kültür, sanat, turizm gibi konular için de fevkalade önem arz etmektedir.

 

Parkların, yeni neslin, doğaya bakışı ve koruyucu olması anlamında da eğitsel nitelik taşıdığını unutmamak gerekir. Özellikle çocukların parklar sayesinde mevsimlerin geçişi, ağaç türleri, meyveler ve çiçekler hakkında bilinçli bir şekilde yetiştikleri de bir gerçektir.

 

İşte bu gerçekler ışığında, yüksek sorumluluk bilinciyle hareket eden Kurucu Rektörümüz Dr. Suat Günsel’in inisiyatifiyle, Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz bölgesinin en büyük parklarından biri olacak Park Near East’in, öncelikle kendi ülke insanımız yanısıra, bütün dünyaya armağan edileceğinin müjdesini veriyoruz dedi.

 

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr İrfan günsel’in İsim babası olduğu Park Near East’in, ilk aşamasının iki ay gibi kısa bir zaman diliminde tamamlanacağı da belirtildi.

 

Park Near East 150 Bin Kişiyi Bekliyor 

 

105,000 m2 alanda, 150,000 kişilik seyirci alanına sahip olan Park Near East’e, Deep Purple konseri için 50m genişliği ve 25 m derinliği ile 1,250 m2 devasa bir sahne kuruluyor (sahne arkası bölüm 5,000 m2 lik alan).

 

4 farklı dedektörlü giriş ile 6 adet acil çıkış kapısı bulunan parkta, 33,000 m2’lik ana çadır konser kamp alanı, 1500 m2’lik  20 adet yemek ve içecek standı yanısıra, hediyelik ve anı eşyalarının bulunacağı 1500 m2’lik 20 adet stand da yer alacağı belirtilen açıklama da  İdari bina, Güvenlik merkezi, ilk yardım ünitleri, sağlık merkezi, yangın söndürme birimlerine de sahip olacak .Park Near East’te 10,000 den fazla çeşitli ağaç dikilecek.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.