Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri son haber ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax

Bu haber kez okundu.

Esendağlı, 'Koalisyon hükümetleri Kıbrıs sorunlarına çare üretemedi'

Avrupa Gazetesi/AVA Abdullah ÖZKAN/Londra 37 yıl önce kurulan ve bugün Türk futbolunun Londra’daki temsilcilik görevini başarıyla sürdüren Türk Toplumu Futbol Federasyonunun başkanlığını yapan Turgut Esendağlı kısa bir süre önce gerçekleşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seçimlerini ve Londra’daki Türk futbolunu Avrupa Gazetesi okuyucuları için değerlendirdi. 

 

“Halk siyasileri cezalandırdı”

 

Kıbrıs’ta son gerçekleştirilen seçimlerin bu sefer ilginç bir şekilde tamamlandığını söyleyen Türk Toplumu Federasyonu Başkanı Turgut Esendağlı; “Şimdiye kadar koalisyon hükümetleri denendi. Ama bir türlü Kıbrıs’ın sorunlarına çare üretilemedi. Bu yüzden halk bu sefer oy kullanmama gibi bir yol seçti. Böylelikle siyasileri özgür iradelerini kullanarak cezalandırmak istedi. Bugüne kadarki en az katılımlı ikinci seçim oldu” dedi.

 

Bu seçimlerde karma oy kullanıldığını belirten Esendağlı sözlerine şu şekilde devam etti: “İlginç bir seçim oldu. Sıralamada en üst sıralarda yer alıpta seçilemeyen siyasiler oldu. En fazla oyu alan Cumhuriyetçi Türk Partisi tek başına iktidar olamadı. Sol partiler sadece 24 oyda kalabildi. Eğer iki sağ parti bir araya gelmezse koalisyon çıkabilir. Halk siyasilere iyi bir ders verdi.”

 

“5 yıldır görevdeyim”

 

Türk Toplumu Futbol Federasyonunu 27 yıldır uğraş verdiğini ve Londra’daki Türk insanına futbolu yaşatmak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Turgut Esendağlı; “Hizmet verenlerin sayısını belirlemek mümkün değil. Ben 5 yıldır yönetim kadromla birlikte görevdeyim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Son zamanlarda takım sayısı 24’tü. Ancak biz bunu arttırmak istedik. Son zamanlarda Gençler Ligi’ni oluşturduk. Geçen yıl 20 yaş altı takımlar ligini başlattık. Veteranlar ligini de açarak takım sayısını 48’ e çıkardık” dedi.

 

Liglerin Eylül ayında başlayıp Mayıs ayında bittiğini anlatan Turgut Esendağlı sözlerini şöyle sürdürüyor: “Takımlarımızın hepsi amatör. Aralarında yarı amatör olanlarda var. Geçen yıl takımlarımıza Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidip maç yaptık. Bu süreçte burada bulunan Türk basını da bize fazlasıyla destek oldular ve sporumuza destek verdi. Böylelikle liglerimiz daha fazla duyuldu ve daha iyi yerlere geldi. Bundan sonraki amacımız yaş grubunu 14’ün altına çekmek. Ayrıca bayanlar takımını da kurmak istiyoruz. Ancak şimdiye kadar istediğimizi elde edemedik. Çalışmalarımız sürüyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.