Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa muharrem ince maç ne zaman maç hangi kanalda kktc Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

GAÜ AR-GE Kulübü Akıncılar Köyünü Fethetti

Girne Haber Ajansı (GHA) Girne Amerikan Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Kulübü (GAÜ AR-GE Kulübü) vize haftasının bitmesinin ardından öğrencilerin yaşadıkları sınav streslerini atmasını sağlamak ve sosyal sorumluluk projelerini yerine getirmek adına Kıbrıs’ta ara bölge de yer alan 7 rum köyü arasında tek Türk köyü olan Akıncılar köyünü ziyaret etti.

50 kişilik bir ekiple başlayan gezi de ilk durak 40 sahabenin naaşının olduğu 40′lar Türbesiydi. 40′lar Türbesinde okunan duaların ardından yıkılan Gaziler köyünün arasından geçen Kulüp Akıncılar köyünde ki gezisine başlamış oldu.

Gezi de onlara eşlik eden Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail’in evine giren öğrenciler Raziye Hanım’ın tarihi eşyalarını görünce kendilerini bir müzenin içinde gibi hissettiler.

Raziye Hanım’ın evinde bir konuşma yapan Kulüp Başkanı İbrahim Davran şunları dile getirdi:

“Bugün benim buraya ikinci gelişim ve hayatımda üç yere gittiğimde kendimi evime gelmiş gibi hissediyorum.Birinci memleketim Konya’ya gittiğimde,ikinci Girne’de ki öğrenci evime girdiğimde ve son olarak üçüncüsü de Akıncılar köyüne geldiğimde bugün bu hissi yaşadım. Bugün burada biz ev sahibiyiz siz misafirsiniz. Umarım sizde başka bir gün tekrar gelir burada ev sahibi olursunuz.”

Kulüp Etkinlik Sorumlusu Zeynep Pirol’da yaptığı konuşmayla sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti:

“Aslında buraya bir geliş amacımız var o da kanser hastalarına yardım etmemiz gerektiğinin farkına vardırmaktı sizi. Onun için bizimle geziye katılan Raziye Hanım da size belirteceği gibi biz burada bir sosyal sorumluluk projesi başlatmak istiyor ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin yapacağı etkinliklerde onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bu yardımlarda sizinde katkılarınızı görmek bizi mutlu edecektir.”

Son olarak ta Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail şunları dile getirdi:

“Sizden enerji alıyorum, sizden güç alıyorum, sizin gibi gençlerle birarada olmak beni motive ediyor ve bu gençlerle yapacağımız çalışmaların Kanser Hastalarına umut olacağına canı gönülden inanıyorum. Hoşgeldiniz doğduğum büyüdüğüm köye sefalar getirdiniz”

Öğlen yemeğinin yenilmesi ve konuşmaların ardından öğrenciler bir köy kahvesine girdiler. Köy kahvesinde kendilerini 80′li yıllarda gibi hisseden öğrencilerin bazıları bilardo oynarken,bazıları da çaylarını yudumlayıp müzik kutusundan çalan şarkıların ahenkine kaptırdılar kendilerini.

Köy kahvehanesinin ardından muhtarın evinde soluğu alan gençler yine tarih kokan bir evle karşılaştılar. Son olarak ta tepedeki tanklara çıkan öğrenciler akşamın yaklaşması nedeniyle geziyi bitirmek zorunda kaldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.