Öne Çıkanlar batı eleştiri erdoğan erken seçim hava durumu türk şirketler DJ Burak Yeter tv programı 9 temmuz altın kaç lira dünya kupası finali fikret orman maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

'Güzelyurt Rumlara mı Verilecek?'

İŞTE DAVRAN’IN TWITTER RÖPORTAJ’I

 

Müzakerelerin başlamasıyla artık herkes Güzelyurt'u daha çok konuşur oldu. Güzelyurt'a yapılan yada yapılmayan herşey müzakerelere yorumlanırken, Annan planında da yer alan Güzelyurt'un Rumlara verilmesi planı bu müzakerelerde yer alacak mı bugünlerde herkesin aklında bu soru var. Verilsin diyende asla verilemez diyende.

 

Gün içerisinde Kıbrıs'ın önemli isimlerine sordum. Müzakereler sonucunda Güzelyurt'un durumu sizce ne olur? diye. Sağolsun bir çok önemli isim Twitter üzerinden soruma cevap verdiler.

 

İŞTE  MÜZAKERELER SONUCUNDA GÜZELYURT’UN DURUMU SIZCE NE OLUR?

SORUSUNA VERILEN CEVAPLAR:

 

TAHSIN ERTUĞRULOĞLU(UBP MILLETVEKILI): " Asla verilemez…"

 

DR. ÖZDEMIR BEROVA(DP-UG MILLETVEKILI): " yöre insanın onayı aınmadan ,Müzakerler henüz başlamamışken orası burası verilsin/verilmesin polemiği olmamalı "

 

ÖZDEMIR GÜL(SIYASETÇI): "Ortak Metin [özellikle 5. ve 7.md [2]] gereğince hareket etme esası alenen kabul edilmiştir.Heyetimiz sağlam.G/yurt müsterih olsun."

 

SÜLEYMAN İRVAN(MEDYA ETIK KURULU BAŞKANI): "Güzelyurt'luları mağdur etmeyecek bir çözüm bulunursa iyi olur."

 

VATAN MEHMET(KIBRIS POSTASI GAZETESI EDITÖR/YAZAR): "Samimiyet de takla da akıbet de netice de "Al-Ver sürecinde" netleşecek.. O aşamayı bekleyelim…"

 

SADIK GARDIYANOĞLU(MIMAR): "Güzelyurt bizim can ve hayat kaynağımızdır. Geri verilmesi söz konusu değildir"

 

SERHAT AKPINAR(GAÜ YÖNETICILER KURULU BAŞKANI): "Sınırlar çizilmiştir . Herhangi bir değişiklik olmaz . Düzenleme yapılabilir . Güzelyurt bizim ."

 

NEŞE BERBER(TV PROGRAMCISI): "Siyaset'te kalbindekiyle ağzındaki bir olmuyor. Elbette müzakere başlaması olumlu. ve yürütülen süreç çok çok önemli.!"

 

CAN SÖZER(SANATÇI): "ben bilmem büyüklerim bikir abi:)))"

 

RYU&KEN(TWITTER ÜNLÜSÜ): "Bunun için bi şey söylemek erken olur.Esnafın zarar görmesini istemem.İlerde durumları ne olur diye düşünmekten adım atamıyorlar"

 

ATIL AYAZ(EKONOMI KIBRIS GENEL YAYIN YÖNETMENI): " Güzelyurt, Başbakan Erdoğan için kritik noktalardan biri. Daha önce o bölgede yaptırdığı inceleme sonucu, kararı net! Verilmez.."

 

EMRAH ADAKLI(EĞITIM DANIŞMANI): "Bu saatten sonra toprak alıp verme polemiği bu anlaşma sürecini zedeleyecek saçma bir unsurdan öteye gidemez. G.yurt Türk'ündür."

 

GÖZDE AKBEN BEKIR(ADA TV PROGRAMCISI): "süreç henüz yeni.

Gelişmeler neticesinde bir şekillenme ve al-ver olacak gibi duruyor ama ben en azından bir kaç görüşme olmadan senaryolar üreterek halkı tedirgin etmenin yeri olmadığını düşünüyorum bu tartışmayı şimdi başlatmak huzursuzluğu artırr"

 

DR. CEMAL MERT(KIBRIS TÜRK TABIPLERI ODASI BAŞKANI): "Amaç Kıbrıs'ta çözümdür Toprak düzenlemesi bunun 1 unsurudur Annan Planında Gyurt KR'a verilecekti Gyurt halkı buna onay verdi"

 

FERHAT ATIK(YÖNETMEN): " Buna Guzelyurtlular karar vermeli.Sahsen geri kalan herhangi bir toprak parcasindan ayri tutamam Guzelyurt'u.Hep birlikteyiz."

 

HOSSEIN SADRI(AKADEMISYEN): "toprak başlığı en zor müzakere başlıklarından biridir. bir sınır değişimi yaşanacaktır. Ancak bence bu Omorfo olmayacaktır!!!!"

 

ULAŞ BARIŞ(REALIST GAZETESI): "Güzelyurt verilecektir. Zaten bizim elimzide kaldı da ne oldu? Veran oldu bence…"

 

NESLIHAN BAŞARAN(TOPARLANIYORUZ GÖNÜLLÜSÜ): "şu anda yorum yapmak zor. Karşılıklı al-ver sürecini izlemek gerek…"

 

ALI UYKUN(KUZEY KIBRIS HABER AJANSI): ""Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam" diyenlerin torunları olarak.Sonucu da adı gibi güzel olmalı. Güzelyurt'u isteyen Rum Lidere,Kıbrıs Şehitleri "Bu Toprak Kanla Alınmıştır Kanla verilir" derlerdi herhalde."

 

İPEK ÇÖL PINAR(BRT HABER SPIKERI): "Güzelyurt'un akıbetinde söz hakkı bölge halkının olmalı. Güzelyurtlular ne olmasını istiyor, önemli olan budur."

 

EMRE DINER(A HABER KIBRIS MUHABIRI): "Kuzey Kıbrıs yönetiminin yıllardır üvey evlat muamelesi yaptığı Güzelyurt esnafı çözümden başka 1 şeye inanmıyor. Acı ama gerçek"

 

DR. ÇIĞDEM DÜRÜST(PSIKOLOJIK DANIŞMAN): "Güzelyurt yıllardır müzakerelerdeki al-ver sürecinin önemli faktörüdür. Umutsuzluk bölgenin 1.cil sorunudur.Ağır bedel ödeyen Güzelyurtlu, artık ne ve nasıl olursa olsun bir çözümü bekler hale getirilmiştir."

 

TAHIR SOYER(KÖŞE YAZARI): "Sadece Güzelyurt değil ilçe olarak düşünülmesi gerekiyor. Yapılan yeni yol çalışması ürkütüyor.

Müzakerelerin beklenilmesi şart."

 

KANDEMIR BEROVA(HEKIM): "Kıbrıs'ta mülk meselesinin herhangi bir göç veya başka insani sorunlar çıkmadan çözümlenmesi en doğrusu bence."

 

ÇIĞDEM AYDIN(HABERCI): "güzelyurt verise de kalsa da birşey farketmez artık.Bugün 50 yaşın altında kimse kalmadı orada gençler göç ettiler"

 

DERVIŞ DOĞAN(KÖŞE YAZARI): " ilk planda böyle bir öngörü vardı.Şimdi ortaya çıkacak planda farklı birşey olacağını zannetmiyorum.Sonuçta al ver süreci olacak"

 

DENIZ GÜRGÖZE(MESARYA AJANS-KIBRIS TIME GENEL MÜDÜRÜ):

"Nettir..Verilir…"

 

SIMGE ÇERKEZOĞLU(GAZETECI): "Guzelyurt'un gercek sahiplerine verilmesi gerektiğini düşünüyorum ama olması gereken olur mu bilmiyorum…"

 

OLGUN ÜSTÜN(AKADEMISYEN): "kestirmek zor. al-ver süreci nasıl bitecek?? toprak ayarlaması nasıl olacak?? müzakere sonucu belli olacak. son hamle ne olur??"

 

RUŞEN KARAKAYA(EĞITMEN): "verilecek veya verilmeycek sonuçda şuanki halinden her yer ve herkes daha ii olack die inanmak istiyorum.."

 

SADIK ÜLKER(AKADEMISYEN): "Muzakerelerin sonucu ne olur bilmiyorum da onemli olan (ve su ana kadar yapmadigimiz) orayi benimseyip yatirim yapmamizdir."

 

SINEM GÖRÜŞ(TDP MECLIS ÜYESI): "40 yıldır Güzelyurt için hiçbirşey yapmayanlar şimdilerde yine atıp tutuyorlar.

Müzakerelerin sonucunda al-ver sürecinde bir bölümü verilebilir diye düşünüyorum"

 

OSHAN SABIRLI(GAZETECI): "Güzelyurt al/ver sürecinde, Mağusa-Lefkoşa yolunun güney tarafı ile birlikte Rumlara verilir düşüncesindeyim"

 

NAZMI PINAR(KANAL T): "Annan Planindaki pozisyonuna geri döner.

Çözüm çerçevesinde,toprak tavizini de beraberinde getirecek, bundan kaçış yok"

 

ARSEN ANGI(GİAD BAŞKANI): "Güzelyurt'un bir bölümünün Rum kesimine verileceğini öngörüyorum.Ne kadarının verileceği müzakerelerdeki pazarlık sürecine bağlı"

 

CENK DILER(TOPARLANIYORUZ GÖNÜLLÜSÜ): "Tarihsel süreçte ortaya konan her metinde verilmesi gündeme geldi. Farklı birşey olmaz bu sefer de."

 

HASAN ARTUNER(TURIZM BAKANLIĞI MÜŞAVIR): "Güzelyurt konusunda herkeste genel bir kanı oluştu.Güzelyurtluların bir çoğu dahi kendilerini hazırlamış durumda bence verilir."

 

YEŞIL ADA(TWITTER ÜNLÜSÜ): "Güzelyurt (Omorfo) Rumların narenciyede #nazarboncuğu [3] gibi idi ne olur konusu ise müzakerelerde gizli."

 

YUSUF ARSLAN(KÖŞE YAZARI): "soz hakki bolge halkinin olmali amenna ama milli dusunmek lazim verdigimiz kararlarla sehitlerimizin kemiklerini sizlatmayalim.."

 

NEVZAT ANAYASA(İŞÇI EMEKLISI): "Müneccim değilim ama, Güzelyurt bu güne kadar bu yüzden gelişemedi,mezarlığı bile çok kullanılmıyor,verilmesi sürpriz sayılmaz!"

 

DR. ÖZDEMIR KANDEMIR(KKTC ALMANYA FAHRI KONSOLOSU): "kagit üzerinde yapilacak bir antlamanin mühürü bazi yerlerde beraber yasamaktir buna alismaliyiz ve Güzelyürt buna örnek olmali"

 

ÜRÜN SOLYALI(CTP-BG GENÇLIK ÖRGÜTÜ): "Henüz çok erken bir soru.

Ancak elbette ki masada yapılması gereken önemli şeylerden biri de toprak nedeni ile yer değiştirecek insanlarımızı en azda tutmak olmalıdır."

 

RAIF ÖZGÜREN(BRT SUNUCU): "Müzakerelerin sonuca varacağına inanmadığımdan dolayı herhangi bir bölge için endişe taşımak yersiz bence."

 

ERÇIN ŞAHMARAN(KÖŞE YAZARI): "Tabi ki en zor konulardan biri mülkiyet, toprak ve ilk akla gelen Güzelyurt. Bu konu elbette müzakere sürecinin bir parçası.Sonucu şimdiden kestirmek güç ama içinde bulunduğumuz süreçte ve geride kalan kırk yılda Güzelyurt'a ne yapıldı. bu sorgulamak bence en azından şuan için daha mantıklı."

 

CEMAL KALACI(SPOR YORUMCUSU): "söz hakkı oradaki halkın olmalı bence"

 

SAVUN GÖKSU: " ne olacağını bilemem ama TC başbakanı verilmeyeyecek dedi. birde gercekler var daha önce yapılan yol direk güzelyurtun dışından gecmisti bu da beni düşündürür"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.