Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

KKTC YDÜ ile Gagauzya Arasında Eğitim ve Sağlık Protokolü İmzalandı

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Gagauzya Özerk Cumhuriyeti ile KKTC Yakın Doğu Üniversitesi arasında sağlık ve eğitim alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak 2014 yılını kapsayan yeni bir protokolün imzalandığı belirtildi.

 

Açıklamada Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilerek YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Gagauzya Eğitim Bakanı Vera Balova’nın imza koyduğu belirtilen törene, Cumhurbaşkanı Formozal ve I. Yardımcısı, milletvekilleri yanısıra Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile burslu öğrenciler ve velilerin katıldığı duyuruldu.

 

Protokolü İ. Günsel ile Gagauzya Eğitim Bakanı Balova İmzaladı...

Protokol imza töreninde konuşmasına “sizlere, Asya’dan yayılan köklerimizin yüzyıllar önce uzandığı vatan toprağı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve bu vatan toprağının bağrından çıkan Yakın Doğu Üniversitesi ailesinden, kardeş ülkemizin güzel insanlarına en samimi selam ve sevgiler getirdim” diyerek başlayan Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in “siz kıymetli kardeşlerimizle geçmişte başlattığımız ve çok uzun yıllar sürdürmek arzusunda olduğumuz sammimi, anlamlı ilişkilerimizin devamına vesile olmak, bir kez daha kardeşlik temellerimize harç koyarak var olan ilişkilerimizi geliştirmek ve kalıcı kılmak için buradayız” dediğine yer verildi. Günsel konuşmasının sonunda eğitim ve sağlık alanlarında yapılan yeni protokolün her iki devlete ve vatandaşlarına hayırlı olması temennisinde de bulundu.

 

Bakan Balova: YDÜ’nün Verdiği Bursların Gagauzya Özerk Cumhuriyeti’nin gelişmesine büyük katkısı var...

Törende Eğitim Bakanı Vera Balova’nın da yaptığı konuşmasında Yakın Doğu Üniversitesi’nin, toprağın tarihle, kültürler mozaiğiyle beslendiği, binlerce yıl insanlığa kucak açmış, her santimetrekaresi gelmiş geçmiş en büyük medeniyetlerin izlerini taşıyan KKTC’nin en güzide üniversitelerinin başında geldiğine işaret ederek, Gagauz’lara sunduğu geniş imkanlarla Gagauzya ve halkının nazarında çok kutsal bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

 

YDÜ’nün verdiği burslar sayesinde okuyan Gagauz’ların KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi’nde yüksek kalitede eğitim alarak büyük bir öz güven kazandıklarının belirten Balova, YDÜ’nün verdiği burslarla çok iyi yetişen gençlerin Gagauzya Özerk Cumhuriyeti’nin gelişmesine de büyük katkısı olduğuna dikkat çekti.

 

Veliler Günsel Ailesi’ne Gagauz çocuklarını kendi çocuklarından ayırmadıkları için minnettarlıklarını belirtti...

Törene katılan velilerin de konuştuğu belirtilen açıklamada velilerin özetle YDÜ’nün Gagauz çocuklarına yıllardır verdiği burslar sayesinde ülkede Türkçe’nin tekrardan iyi derecede konuşulmaya başlandığını söyledikleri belirtildi. Veliler ayrıca YDÜ’den mezun olan çocuklarının büyük bir öz güven kazanarak yabancı dillerini de çok iyi geliştirdiklerini görmekten ötürü büyük bir mutluluk duydukları söyleyerek Günsel Ailesi’ne Gagauz çocuklarını kendi çocuklarından ayırmadıkları için minnettarlıklarını belirttiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.