Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

Şehitler 39 yıl sonra Kuzey Kıbrıs'ta toprağa veriliyor

Avrupa Ajansı (AVA) Yurdagül Beyoğlu/Lefkoşa-Yapılan çalışmalar sonucu bulunarak, kimlik tespitleri tamamlanan Kayıp Şehit Aydın Ahmet ve Kayıp Şehit Bekir Ahmet, yarın saat 10.00’da Mormenekşe’de düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek.

 

Gazimağusa Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Ağustos 1974’te Rumlar tarafından götürüldükten sonra kendilerinden haber alınamayan Aydın Ahmet ve Bekir Ahmet için düzenlenecek askeri tören, kayıp şehitlerin ailelerinin konuşmalarıyla başlayacak. Mormenekşe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, mezarlığa gidilecek; saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar ailelere teslim edilerek defin işlemleri gerçekleştirilecek.

 

TAŞKENT’TE ŞEHİT EDİLDİLER

 

84 Taşkentli erkek (kimilerine göre 87), 15 Ağustos 1974 tarihinde esir kampına götürülecekleri iddiasıyla evlerinden alınmış, Ayapina'dahunharca katledilmiş, dünya katliamı, şans eseri kurtulan Suat Kafadar'dan öğrenmişti. Aydın Ahmet ve Bekir Ahmetde Dohni’de (Taşkent) şehit edilmişler ve naaşlarına ulaşılamamıştı.Kayıp şahıslar komitesinin yaptığı çalışmalar sonucu Taşkent’in 84 şehidinden 45’inin naaşı bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.