Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde

Bu haber kez okundu.

ULUSLARARASI MAGUSA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

17. YAŞINI 17 HAZİRAN - 15 TEMMUZ ARASI DÜNYACA ÜNLÜ STARLAR VE MUHTEŞEM KONSERLER İLE KKTC'DE KUTLUYOR!  17 yıldır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kültür sanat dünyasının nabzını tutan ve sanatseverleri  dünyaca ünlü starlar ile buluşturan festival bu yıl da birçok yerli ve yabancı starı Kuzey Kıbrıslılar ile buluşturmaya hazırlanıyor.  Tarihle sanatın içiçe olduğu Gazimağusa'da ,17 Haziran'da Salamis Antik Tiyatrosu'nda 'Je Veux' şarkısı ile dünyada büyük bir başarı elde eden Fransız şarkıcı ZAZ konseri ile başlayan 17.Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali, 15 Temmuz'da Salamis Antik Tiyatrosu'nda Natalie Cole konseri ile son bulacak.  Namık Kemal'in 38 ay sürgünde kaldığı, Leonardo Da Vinci'nin tasarladığı Liman Kapısını ve Shakespeare'in ünlü Othello eserine ilham kaynağı olan Othello Kalesini barındıran Mağusa şehri geçen seneki festivalde 30.000'i aşkın seyirciyi ağırlamıştı. 

Son 17 yıl içinde Nilüfer, Candan Erçetin, Sertab Erener, Zülfü Livaneli, Timur Selçuk, Yıldız İbrahimova, Bülent Ortaçgil, Özdemir Erdoğan, Burhan Öçal, Leman Sam, Teoman, Okay Temiz, Kardeş Türküler, Laço Tayfa, Ezginin Günlüğü, Zerrin Özer, Fatih Erkoç, Ferhat Göçer, MFÖ, Özlem Tekin, Işın Karaca, Zuhal Olcay, Mor ve Ötesi, Anadolu Ateşi ve Teoman gibi Türk yıldızları ve Loreena McKennitt, Bonnie Tyler, Randy Crawford & Joe Sample, Cesaria Evora, Buika, Boney M, Monica Molina, Pink Martini, Goran Bregovic, Vicente Amigo, Weather Girls, Apocalyptica, Lila Downs, Tango'nun Divası Amelita Baltar, Los Vivancos, Roby Lakatos, Los Paraguayos, Yasmin Levy, Aziza Mustafa Zadeh, The Wailers, Paco Pena ve grubu, Bolsoy Balesi, Compania Aida Gomez, Jazzing Flamenco by Compania Antonio Najarro, Giora Feidman, Viktorio Tolstoy, Pagagnini, Third World gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlayan festivalin bu seneki programı aşağıdaki gibi sıralanıyor;

17 Haziran 2013 - ZAZ

20-21 Haziran 2013 - Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ( Kabare Kıbrıs ) 

24 Haziran 2013 - Goran Bregovic & Wedding and The Funeral Band

27 Haziran 2013 - İnce Saz

1 Temmuz 2013 - Bülent Ortaçgil & Birsen Tezer

4 Temmuz 2013 - Rojas ve Rodriguez Flamenko Topluluğu 

9 Temmuz 2013 - Luz Casal

11 Temmuz 2013 - Erkan Erzurumlu ve grubu

15 Temmuz 2013 - Natalie Cole

Geçtiğimiz senelerde katılımın çok yüksek olması nedeniyle tüm etkinliklerin muhteşem atmosferi ile Salamis Antik Tiyatrosunda gerçekleşecek olan festivale bu sene Kıbrıs'ta ki yerleşik yabancılar dışında , Türkiye ve Güney Kıbrıs'tan da yüksek bir katılım bekleniyor. 

1950 yılında Sırp bir anne ve Hırvat babanın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 16 yaşındayken konservatuardaki klasik keman eğitimini bırakarak Yugoslavya'nın en başarılı gruplarından sayılan Bijelo Dugme, (Beyaz Düğme) adında bir rock grubu kurdu. 

Film müziğine ilk olarak 1978'de Mica Milosevic'in Nije Nego filmiyle başladı. Bregovic'in en renkli ortaklığı yönetmen Emir Kusturica ile gerçekleşti, 1989'da Dom Za Vesanje, 1993'de Arizona Dream, 1995'de Cannes Film Festival'ini kazanan Underground ve 1998'de Crna Macka gibi Emir Kusturica filmlerinin müziklerini yaparak Kusturica ve Bregovic çok başarılı bir ikili haline geldi. Sanatçı Türkiye'de İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Diyarbakır illerinde de konserler vermiştir. Sanatçının parçalarından bazıları Sezen Aksu, Oya-Bora ve Candan Erçetin gibi Türk müzisyenler tarafından Türkçe sözlerle seslendirilmiştir. Ayrıca 2008’de Can Dündar’ın yazıp yönettiği "Mustafa" filminin müziklerini de yaptı.

Çingeneler Zamanı", "Arizona Rüyası" ve "Yeraltı” gibi filmlerin klasikleşmiş müziklerine imza atan Goran Bregovic, müzik hayatına sığdırdığı 21'in üzerinde albümünün en güzel parçaları ile sahnede olacak. Tüm konserleri kapalı gişe olan ve akıllardan çıkmayan müzikleri ile Goran Bregovic , Wedding & The Funeral Band” ile  24 Haziran’da Salamis Antik Tiyatrosu'nda muhteşem repertuarlarıyla sevenlerine unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.