Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

YDÜ Eczacılık ACPE'dan Onay Alan ilk ve tek Fakülte Oldu.

2007 yılında kapılarını öğrencilerine açan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, üçüncü mezunlarını verirken Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu'ndan (Acreditation Council for Pharmacy Education-ACPE) da eğitiminin uluslararası eğitim kalite ve standartında olduğunu belgeledi. Bu işbirliği, ACPE gözetiminde 2 yıl daha sürecek.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Büyük Kütüphane salon 4 de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rümeysa Demirdamar, 1932 yılından beri ABD'de eczacılık eğitimini akredite eden ve bu konuda dünyadaki ilk kuruluş olan Acreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), 2011 yılı Ocak ayında, kalite güvencesi ve eczacılık eğitimi ve standartları konusunda Uluslar arası öncü rehberlik hizmetini de başlattığını söyledi. ACPE'nin bu belgesi, o eczacılık eğitimi programının, uluslararası kalite kriterlerine uygunluğunun garantisi ve belgesi olduğunu belirten Prof.Demirdamar, ACPE 'nin bunu diyalog, konsensus ve geri bildirim ile tanımlayıp özdeşleştirdiği eğitimsel ve mesleki Internasyonel kalite kriterlerine uygunluk çerçevesinde irdeleyip değerlendirdiğini ve bu belgeyi ABD dışındaki ülkelere verdiğini belirterek, ACPE eczacılık eğitiminin kalitesini uluslararası belgeleyen tek kuruluştur dedi.

 

Prof.Dr. Demirdamar,  Kıbrıs, Türkiye ve Avrupa  ülkelerin üniversiteleri içinde ilk ve tek  ACPE tarafından onaylanan süreci şöyle anlattı ; Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin Mart 2013'de ACPE'ye müracaatı, Haziran 2013'de değerlendirilmeye alınmaya uygun bulunarak süreç başladı. Ve 'Öz Değerlendirme Raporumuz (ÖDR)'u hazırlamamız istendi.

 

Ekim 2013'de ACPE'ye gönderdiğimiz Öz Değerlendirme Raporumuz, ACPE Uluslararası Komisyonu tarafından incelenip değerlendirildikten sonra 'Değerlendirme ve Yerinde İzleme' aşaması için uygun bulundu ve bu izleme 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında, 4 gün, ACPE'nin 5 üyeden oluşan Değerlendirme ve Yerinde Izleme komisyonu tarafından gerçekleştirildi. Bu komisyon, Başta eğitim verdiğimiz binamız, laboratuvarlarımız, dersliklerimiz, laboratuvar ve derslik cihaz ve teknolojimiz, eğitimimiz, öğrenci kalitemiz ve öğrenci iletişim ve ilişkimiz yanında eğitimimize katkıda bulunan ve etkileşim içinde bulunduğumuz tüm paydaşlarımız ve fakültemiz çalışanları, öğretim üye ve yardımcıları ve üniversitemiz ile ilgili raporlarını ve bizimle ilgili görüşlerini, incelemeleri sonunda ACPE Internasyonel Komisyonu'na ilettiler. Internasyonel Komisyon Nisan 2014'de Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin 23 uluslararası eczacılık eğitim kalite ve standartlarına uygunluğunu ACPE Yönetim Kuruluna sundu.

 

18-22 Haziran 2014'de toplanan ACPE Yönetim Kurulu, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni onaylama kararı aldı ve Üniversitemiz ve Eczacılık Fakültesi Yönetimine elektronik ortamda 3 Temmuz 2014 günü bildirdi. Önümüzdeki iki yıl boyunca ACPE ile işbirliğimiz devam edecektir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.