Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur Trs Aytac

Bu haber kez okundu.

Usta yazar Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlanıyor

Ünlü yazar Yaşar Kemal bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Usta için ailesi ise saat 15.30’da Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda bir anma toplantısı düzenleyecek.Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, dün gün boyu İstanbul Üsküdar Vaniköy’deki evinde taziyeleri kabul etti. Sanatçılar Zülfü Livaneli, Suavi, İdil Biret, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Akın Birdal, Nebil Özgentürk’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, dün sabah saatlerinden itibaren Kemal’in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Yaşar Kemal’in 44 yıllık dostu Zülfü Livaneli, “Sabah uyandım ve ilk düşüncem ‘Şimdi Yaşar Ağabey yok mu?’ oldu. ‘Bu inanılacak bir şey değil’ oldu” diye konuştu. Taziyeye gelen eski adı Hemite olan Gökçedam Köyü Muhtarı Hüsnü Cömert ise “Babasının mezarının yanından aldığımız toprağı getirdik. Cenaye katılıp ‘Usta’mıza son görevimizi yapmak istiyoruz” dedi. Kemal’in hayatını kaybettiği İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, ailesinin isteği üzerine taziye defteri açıldı.

KÖYÜMÜZÜN ADI YAŞAR KEMAL OLSUN

Solunum yetmezliğinden İstanbul’da hayatını kaybeden Yaşar Kemal için doğduğu Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ne bağlı Gökçedam (Hemite) Köyü’nde dün sela verildi. Selanın ardından bir duyuru yapan cami imamı, köylüleri gıyabi cenaze namazına davet ederek, “Köyümüzde yetişen ünlü yazar Yaşar Kemal vefat etmiştir. Cenazesi, yarın İstanbul’da Teşvikiye Camii’nden öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnolunacaktır. Yarın köyümüzde öğle namazını müteakip gıyabında cenaze namazı kılınacaktır. Köy halkımıza duyurulur” dedi. Kemal’in defnedileceği Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabrine konulmak üzere baba evinden toprak alındı. Ünlü yazarın arkadaşı köylüler, “Keşke İnce Memed’imiz Yaşar Kemal köyünde, babasının yanında toprağa verilseydi. Anıt mezarı yapılsaydı” diye konuştu. Köylüler, köylerinin adının Yaşar Kemal olarak değiştirmesini istediklerini de söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.