Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe

Bu haber kez okundu.

Derinkuyu Yeraltı Şehri bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgede, ziyaretçilerin akınına uğrayan mekanlar arasında Derinkuyu Yeraltı Şehri de bulunuyor.Kurban Bayramı boyunca yerli turistlerin de ziyaret ettiği yeraltı şehrinin girişinde uzun kuyruklar oluştu.
Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, 8 katlı 85 metre derinliği bulunan Derinkuyu Yeraltı Şehri'ni Kurban Bayramı tatili boyunca gezen turist sayısının 4 bini geçtiğini söyledi.
Bayram tatilini fırsat bilen yerli turistlerin, hava sıcaklığının da etkisiyle Kapadokya bölgesine geldiğini aktaran Balcı, "Yurt içinden gelen ziyaretçiler, Derinkuyu Yeraltı Şehri'ni görmek için ilçedeler. Turistler, yeraltı şehrine girebilmek için girişte uzun süre beklemek zorunda kaldı" dedi.Yeraltı şehrini ziyarete gelen turistlerden memnun olduğunu belirten Balcı, “Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne cumartesi ve pazar günü, resmi ve dini bayramlarda yerli turistler ziyaret amacıyla daha çok geliyor. Bizler bu durumdan memnunuz ancak yerli turistler burasının pahalı olmasından yakınıyor. Bilet fiyatında yerli turistlere indirim olursa ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış olacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.