Öne Çıkanlar Hatice türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever İngiltere vize Festival konser şöleni londra Aerro ingiltere Türkiye Büyükelçisi Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti

Bu haber kez okundu.

Genç Piyanistler 13. Youngeast Festivaline Damga Vurdu

Yetişmekte olan genç müzisyenlerimizin sahne deneyimlerini artırmak ve yeni çalışmalarını toplumla buluşturabilmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenmeye devam eden YoungEast Festival’in bu yılki etabında genç piyanistlerin performansları dikkat çekiciydi.

Ela ÖZ

28 Mayıs Pazartesi günü, Clissold Park’taki tarihi The Old Church’de gerçekleşen festivalde, gençlerimiz eğitim alanında uluslararası tanınırlığı olan (Grade) aşama belirleme sınavı için hazırlamış oldukları parçalardan da örnekler sundular.

Beren Yapıcı

Grade sınavlarında 100 üzerinden 100 alarak ulaşılması çok güç bir rekoru toplumumuza kazandıran 9 yaşındaki Beren Yapıcı, Tchaikovsky’nin ünlü eseri Kuğu Gölü baletinden Dance of the Little Swan ile Jerry Leiber’in blues & caz esintili Hound Dog adlı eserlerini başarıyla performe etti.

European Young Event

Geçtiğimiz yıl beste ve düzenlemeriyle 5 ayrı üniversiteye kabul edilip, bu yıl Fransa’da düzenlenecek European Parlament/European Young Event’de bestelerini yorumlayacak olan Efe Batak’ın ses mühendisliği üslendiği festivalde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde eğitim de alan Adar Dilberoğlu, Ray Moore’un piyano için bestelemiş olduğu/Grade sınav parçası olan The Rainbow’u duygulu ve estetik yorumu takdirle karşılandı.

Çav Bella

Ezgi Beyter, Perisu Harman, Ela Öz, Rüya Öz, Janset Ercan, Sude Ercan, Jiyan Yadırgı, Beren Doğan, Deniz Yılmaz ve Zilan Özdemir sahne aldığı Piyano Serisi, 9 yaşındaki piyano öğrencisi Sabrin İlhan’ın, Türkiye’den sahne deneyimli babası Metin İlhan ile birlikte icra ettikleri Çav Bella adlı eserle festivalin ilk yarısı tamamlandı. Klasik Gitar Serisi’inde sahneye çıkan Bersu Aksu, Berdan Aksu, Mir Selim İlhan, Berdan Doğan, Delilah Stephens ardından Ceyda Polat, J.S. Bach’ın Bourree from Suite in E minor, BWV996 adlı eserini büyük bir estetikle sergiledi.

İstanbul türküsü

Elektrikli gitarlarıyla sahneye çıkan Cihan Kartal ve Sude Kartal’ın davulcuları Jiyan Yadırgı eşliğinde çaldıkları rock parçalar festivale büyük coşku katarken, Havin Özdemir, yaşına göre çok üstün bir yorumla çalıp söylediği Havana adlı parça ile geleceğin başarılı solistlerinden biri olabileceğine dair büyük umut verdi. Melek Öztürk ve Berdan Doğan’ın Havin Özdemirin davulcuğu eşliğinde sergiledikleri Üsküdar’a Giderken adlı İstanbul türküsünün rock yorumu bütün salonun katılıyla birlikte söylendi.

Eray Hüseyin Ülgüdür

10 yaşında çok az çocuğun ulaşabildiği Grade 6 seviyesine ulaşan Eray Hüseyin Ülgüdür, Amman Avcı adlı Azeri türkünün Grade 7 seviyesinde düzenlenen blues armonizasyonuyla sahneye çıkarken, ağabeyi Berkan Ülgüdür, Deniz Üstü Köpürür adlı anonim eseri rock tarzında yorumladı.

Sedat Sarıcı

Festival, Sedat Sarıcı’nin yolsuzluklara karşı bestemiş olduğu, Türkiye’de de yankılanmış rock parçası Kamyoncunun Türküsü’nün davulcu Berhan Aydın’nla icrasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.