Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı ve Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı anısına Dünya Dili Türkçe Sempozyumu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı ve Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı anısına “Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu” düzenleniyor.Her yıl farklı bir üniversite ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu” bu yıl İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı ve Yunus Emre’nin Vefatının 700’üncü yılı anısına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle yapılacak. 14-16 Ekim 2021 tarihleri arasında Rize'de gerçekleştirilecek olan ve uluslararası niteliğe sahip sempozyumda, soydaş coğrafyalardan akademisyenlerin, Türkologların ve edebiyatçıların yer alması bekleniyor. Sempozyumun ilk iki gününde açılış konuşmaları ve bildiri sunumları gerçekleştirilecek olup, 16 Ekim tarihinde ise katılımcılar, Ayder Yaylası’na yapılacak kültürel geziye katılacak. Sempozyuma YTB’nin yanı sıra TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dil Kurumu ve UNESCO gibi kurumlar tarafından da destek veriyor.

Sempozyumda; Türk Dilinin Anadolu’daki ve soydaş coğrafyalardaki yapısal özellikleri ve karşılaştırmaları, ünlü Türk şair, mutasavvıf ve yazarların eserleri, Türk dilinin söylem zenginliği ve Türkçe öğretimi konularında bildiriler sunulacak. Sempozyum sonunda bildiri kitabı çevrimiçi ortamda kamuoyuna takdim edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.