Öne Çıkanlar londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

Londra Film Festivali 'The Imitation Game' ile açıldı

Bu yılki festivalin açılışını, Benedict Cumberbatch'in bilgisayar öncüsü Alan Turing'i canlandırdığı ''The Imitation Game'' (Taklit Oyunu) yapıyorDünyanın dört bir yanından 248 filmi bir araya getiren Londra Film Festivali'nin 58.si bu akşam başladı. Bu yılki festivalin açılışını, Benedict Cumberbatch'in bilgisayar öncüsü Alan Turing'i canlandırdığı ''The Imitation Game'' (Taklit Oyunu) yapıyor.Filmde, Turing gibi kripto çözme işinde çalışan meslektaşı ve bir dönem nişanlısı olan Joan Clarke'ı, Keira Knightley canlandırıyor.Daha önce ''Sherlock'' filmiyle büyük çıkış yapan Cumberbatch, şimdi de kripto çözücü müthiş bir zekayı canlandırmasının, "sadece akıllı tipleri oynayabileceği" şeklinde yorumlanmamasını istedi. Alan Turing'in Alman şifrelerini çözmede gösterdiği büyük başarı, 2.Dünya Savaşı'nın kazanılmasına yardımcı olmuş, ancak Turing savaştan sonra eşcinselliği yüzünden yargılanmış, bunun üzerine 1954 yılında intihar etmişti. Günümüzde ise bir savaş kahramanı olarak kabul edilen Turing, geçen yıl Kraliçe tarafından affedilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.