Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde Minyatür ve Suluboya sergisi

Avrupa Ajansı (AVA( Londra-17 Mayıs 2017 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’daki Yunus Emre Enstitüsü’nde Minyatür ve Suluboya adlı serginin açılışı gerçekleşti. Enstitünün ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışına sanatsever ile çok sayıda davetli katıldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu 6 genç sanatçının eserlerinden oluşan sergi, Geleneksel Türk Sanatlarının ve suluboya resim sanatının modern bir biçimde yorumlandığı 40’dan fazla çalışmadan oluşmaktadır. Sergi de Gülşah Çaçan, Nurgül Tanrıverdi, Gülten Aygün, Nilüfer Sur, Asım Yiğit ve Yılmaz Bulut’un eserleri yer almaktadır.

 

 

Geleneksel sanatlar, milletlerin kültürel zenginliğinin en canlı belgeleridir. Kültürlerin beşiği ve geçit yolu olan Türkiye’de de geleneksel sanatların çok zengin bir geçmişi bulunmaktadır. Sanatkârların güzele ulaşmak ve geleceğe uzanmak isteği, duygu ve düşünceleri hep var olmuştur. Duyguların yansıması olan sanat, 6 farklı sanatçının yorumları ve manevi duyguları ile birleşerek, özellikle İstanbul konulu minyatür ve suluboya eserler ile bu sergiyi ortaya koymuştur. Bulanlar arayanlardır düsturuyla yola çıkan bu sanatçılar “Ben gizli bir hazine idim, sevilmek ve bilinmek istedim ”sırrıyla eserlerini sanatseverlerle buluşturmak için bir araya gelmişlerdir.

 

Açılışı yapılan sergi 8 Haziran Perşembe günü akşam 6’ya kadar Londra Yunus Emre Enstitüsünde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.Yunus Emre Institute London 10 Maple Street,London,W1T 5HA

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.