Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu Min-Jae Kim

Bu haber kez okundu.

'Of'lu Hoca'yı Aramak' filminin galası yapıldı

Ulusal Uzun Metraj Film kategorisinde yarışan ‘Of’lu Hocayı Aramak’ adlı filmin galası Antalya Kültür Merkezi’nde yapıldı. Komedi tarzındaki 1 saat 34 dakikalık filmin yönetmeni ve iki yapımcısından biri olan Levent Soyarslan filmin galasını Özen Film’in sahibi olan babası Mehmet Soyarslan’la birlikte izledi. 800 bin lira bütçeli film izleyicilerden büyük alkış aldı. Filmi izleyenlerin arasında Yılmaz Erdoğan, Süleyman Turan, Gülsen Tuncer, Bulut Aras gibi sinemacılar da yer aldı.

KAPİTALİST DÜZENE ELEŞTİRİ
Günümüzdeki her şeyi para kazanma aracı olarak gören kapitalist düzeni mizahi bir dille eleştiren filmde, Karadeniz’in dağlarında büyük bir turizm yatırımı planlayan bir işadamının sponsorluğunda Karadeniz’de Of’lu Hoca’yı arayan belgesel ekibinin başından geçen olaylar anlatılıyor. Politik mizah tarzındaki filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Levent Soyarslan, galadan sonra düzenlenen söyleşide sorulara yanıt verdi.

İVEDİK FİLMLERİNE GÖNDERME
Levent Soyarslan filme babasının büyük desteği olduğunu söyledi. Özen filmin aynı zamanda ‘Recep İvedik’ filmlerinin de ortağı olduğunu hatırlatan Soyarslan, ‘Recep İvedik’ filmlerini izlemeye kendisinin tahammül edemediğini söyledi. Konuşmasında festival komitesine ve festivali düzenleyenlere teşekkür eden Soyarslan, “Bu filmin festivalde yer alacağı aklımdan bile geçmezdi. Çok muhalif ve sert bir eleştiri filmi. Bu filmin burada olacağına ben bile rüyamda görsem inanmazdım. Şaşırdık, O.H.A diyoruz” şeklinde espri yaptı.

FİLMDEKİ PROJEYİ GERÇEK SANANLAR OLDU
Filmdeki Kaçkar dağlarında turizm yatırımı projesine inananların da olduğunu anlatan Soyarslan, bunu internette bir inşaat projesi olarak sunduklarını ve vatandaşların buna inandıklarını söyledi.

ELEŞTİRİ SLOGANLA DEĞİL MİZAHLA
Türkiye’de eleştirinin sloganla değil, mizahi bir dille zekice yaratıcılıkla yapılmasa taraftarı olduğunu anlatan Levent Soyarslan, filmin yüzde 80’inin Gezi Parkı olaylarından önce çekildiğini söyledi. Film çekimi devam ederken olayların yaşandığını Gezi Parkı olaylarından da ilham alarak filmini tamamladığını kaydetti.

YAKINDA SİNEMALARDA
Soyarslan, oyuncu kadrosunda Yaşar Kalyoncu, Adem Yılmaz, Ergun Karamık, Murat Çelik, Taiz Farzan, Burak Sanaçoğlu, Uğur Akkuş, Hakan Meriçler gibi isimlerin yer aldığı filmin yakında sinemada izleyiciyle buluşacağını söyledi.

Kaynak:DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.