Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

Opera sanatçısı Vasfiye Çakırtaş Çubukçu'dan Londra'da şan konseri

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-Kıbrıslı Türk opera sanatçısı Vasfiye Çakırtaş Çubukçu, KKTC Londra Temsilciliği’nin düzenlediği kültür – sanat etkinlikleri çerçevesinde konser verdi. 9 Ekim 2014, Perşembe günü, saat 19.30’da Piccadilly’de bulunan St. James’s Church’de  yapılan şan konserine gösterilen ilgi görülmeye değerdi. Sanatçı, Muammer Sun'dan "Seni Sevdim diye", R.Denktaş'dan "Köprüden Geçemedim", T.Guliyev'den "Yalgızam" gibi eserleri seslendirdi. Vasfiye Çakırtaş Çubukçu'ya piyanoda Saki Matsumoto ve misafir tenör Burak Gülşen eşlik etti. 

Opera sanatçımız Vasfiye Demirtaş Çubukçu

1981 yılında Lefkoşa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Güzelyurt'ta tamamladı. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarının Opera Anasanat Dalındaki sınavlarına katılarak, Şan Bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı ve Devlet bursu alarak 7 yıllık eğitimine başladı. Öğrenimine devam ederken Ülkesinde bir çok konserler verdi. Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarından, Mezzo Soprano Şebnem Algın'la 7 yıl çalıştı. Bir dönem İzmir Operası Primadonna’larından Birgül Su Arıç la çalışması oldu. 2004’te dünyaca ünlü şef Prof. H. Helge Dorsch’un Masterclass’ına katılarak başarı sertifikası aldı ve Mozart’ın Sihirli Flüt Operasında korist olarak bulundu. Sanatçı 2005’de öğrenimini bitirdikten sonra Ülkesine dönmüş ve çalışmalarına devam etmektedir. 2008’de dünyaca ünlü Bas Atilla Manizade’nin Masterclass’ına katılarak Mozartium a davet edilmiş, 2008 ve 2012 yıllarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Türksoy Opera günlerinde temsil etmiştir. 2006-2011 yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bandosunda solist olarak görev almıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.