Öne Çıkanlar londra İş Adamı Ferhat Akkaya Bursa Kebap Evi ingiltere İslamofobik İsrael İsviçrede Buffon kalçasına dokunan turkiye telefon kaydı Wolverhampton

Bu haber kez okundu.

Sultan Mahmut'tan Abdülaziz'e Osmanlı'nın valse ilgisi

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere'de Osmanlı hanedanı ve klasik müzik konseri gerçekleştirildi.Osmanlı İmparatorluk ailesinin İtalyan Donizetti ve Guatelli ile tanışmasıyla ortaya çıkan fırsat ile Dolmabahçe Sarayı’nda opera ve klasik müzik sesler duyulmaya başlandı. Özellikle haremde Rossini’nin marşları, Liszt’in müzkleri dinleniyordu. Osmanlı’nın İtalyan Dozizetti Paşa ile Avrupa müziğini öğrenmesi ve klasik müzik gibi, vals müziği gibi batı müziğine ilgi duyması, Londra’nın ünlü konser salonlarından Cadogan’da kalabalık bir topluluğa anlatıldı. Konser, müzik tarihçisi ve orkestra şefi Emre Arıcı ve Chamber Ensemble of London tarafından sunuldu   Müzik tarihçisi ve orkestra şefi Emre Arıcı ve Chamber Ensemble of London tarafından sunulan konser, 27 Kasım’da Londra’nın ünlü konser salonlarından Cadogan’da yapıldı.   

 

 

Türk Tanıtma Ofisi ve Yunus Emre Enstitüsü 

 

Türk Tanıtma Ofisi ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen konser görülmeye değerdi.  Sultan Mahmut’tan, Abdülaziz’e, Sultan Murad’tan Fehime Sultan ve Burhaneddin Efendi’ye kadar geçen zaman diliminde  Jean Lully, Cope, Donizetti, Guatelli ve D’Albert’ten eserler icra edildi. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve sefire Esra Bilgiç, Elçi müsteşarı Orçun Başaran, Londra eski büyükelçisi Ünal Çeviköz, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, Londra Kültür ve Tanıtım Ateşesi Selçuk Can, Yunus Emre’den Mevlüt Ceylan, Londra Yunus Emre yöneticisi Nilüfer Kol, TBCCI’dan Osman cınık, Nuri Bulgurcu, Uğur Yılmaz, Sinan Aydın, Türk ve İngiliz davetliler konsere katıldı. Londra Kültür ve Tanıtım Ateşesi Selçuk Can, etkinlik sonrasında şunları söyledi: “Bu unutulmaz konsere gelen herkese teşekkür ederiz. Türkiye’mizi tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz.  Tüm etkinlikler için “Turkey Home” sayfamızı takip ediniz” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.