Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı Kahramanmaraş UK londra Avukat Alpan Uz Virgin Sport

Bu haber kez okundu.

Ünlü yazar Günter Grass hayatını kaybetti

Şu an Gdansk adıyla Polonya'ya bağlı olan Danzig kentinde dünyaya gelen Alman yazar Grass, Almanya'nın Lübeck kentindeki bir hastanede hayatını kaybetti. Oyun yazarlığını da sanat yaşamına sığdırmış olan Grass, 1999 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştı. 1959'da yayımlanan "Teneke Trampet" romanıyla dünya çapında ün kazanan Grass'ın aralarında "Kedi ve Fare" ve "Köpek Yılları"nın da bulunduğu birçok eseri de milyonlarca okura ulaştı. Grass'ın, büyümek istemeyen Oscar isimli çocuğun gözünden İkinci Dünya Savaşı yıllarını anlattığı Teneke Trampet romanı daha sonra sinemaya da uyarlanmıştı. Grass, 2012'de İsrail'in bölgedeki politikalarını eleştirdiği şiiriyle de tartışmalara yol açmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.