Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Fenerbahçe Uefa ceza Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london

Bu haber kez okundu.

Londra Cemevi Eski Başkanı Tugay Hurman, sevenlerini ve yakınlarını gözyaşına boğdu

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA - Bireşik Krallık Ülkelerinden İngiltere'nin başkenti Londra'da Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin eski başkanı Tugay Hurman 45 yaşındayken cilt kanserinden vefat etti. Geçmiş dönemde İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde iki dönem başkanlık yapan Tugay Hurman genç yaşta hayata gözlerin yumdu. Londra'da toplumumuz tarafından çok sevilen takdir edilen Cemevi eski Başkanı Hurman, sevenlerini ve yakınlarını gözyaşına boğdu. Tugay Hurman, son 2 ay Londra daki St. Bartholomew’s Hastanesinde kanser tedavisi görüyordu. Alevi Federasyonu başkanı İsrafil Erbil, Islington Milletvekili Catherine West, Enfield Başkan yardımcısı Sabri Özaydın, Lambeth başkanı İbrahim Doğuş, Haringey eski başkanı Ali Gül Özbek vee ski Cemevi başkanları çalışma arkadaşları, Ailesi ve tüm yakınları cenaze merasimine katıldı.

Kahramanmaraş, Göksun, Kötüre köyünden

Türkiye'de Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesine bağlı Kötüre Köyü’nden olan Almanya doğumlu ve Londra'da yaşayan Tugay Hurman üç kız çocuk babasıydı. 06.09.1973 Almanya doğumlu olan Tugay Hurman, Londra’da sonsuzluğa uğurlandı. İngiltere’de Alevi kurumlarında çeşitli görevlerde bulunan Hurman, 22 Mart 2015 tarihinde yapılan 19. dönem kongresinde Cemevi yönetime katılmıştı. Ardından İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi başkanı seçimişti. Tugay Hurman, Avrupa’nın en büyük Alevi kurumu olan Wood Green Cemevi’nin yapılmasında büyük rolü vardı.

Cemevi’nde tören

Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin eski başkanı Tugay Hurman için 30 Temmuz öğlen Cemevi’nde tören yapıldı. Ardından Enfield’da mezarlığına gömüldü. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) adına başkan Kadir Yürük törende şunları söyledi:

Kadir Yürük

“Tugay Hurman Başkanımız hakka yürüdü.Acımız tarifsiz.Devrin daim olsun Tugay Başkan.Yıldızlar yoldaşın olsun.Her daim bizimle ve yüreğimizde olacaksın. Canımız yol yoldaşımız. Tugay Başkanımız hakka yürüdü devri daim olsun ışıklar icinde uyusun yildizlar yoldaşı olsun.Aşk ile Tugay Başkanım…”

Kızı Ecem:

“Babama söyleyeceklerim var. Sensizlik çok zor olacak. Biz seninle güzel günler hayal ederken sen hakka yürüdün baba. Senin yokluğunda kardeşlerime annemem cok iyi bakacagım. Senin istediğin gibi başarılı kızlarınız olacağız. Söz veriyorum.

Savaş Hurman: “Değerli canlar. Acımızı paylaştınız buraya geldiniz. Acılar paylaştıkça azalıyor. Konuşmakta zorlanıyoruz . Tarifi imkansız. Tugay abim veda edecek olsaydı. Sanki bu sözleri yazardı. ----Sevdiklerime ve sevenlerime. Ayrılık vakti geldi dostlarım. Yapacak çok işim ve görmem gereken çok yerler var. Beni hatırlayınca birlikte geçirdiğimiz mutlu anılarımı hatırlayın. Hepinize teşekkür ederim. Artık yolculuk etme zamanı geldi. Üzüleceksiniz. Hatırlarımız acınızı dindidirir. Sizler hayatınıza devam edeceksiniz. Ben hep yanınızda olacağım. Şevkat ve sevgimizi hissedersiniz. Bedenden çıktım. Mezarımın başına gidip ağlamayın. Esen rüzgarda, yağan kar tanelerinde, batan güneşte. Sabah seherinde kuşlarlarda beni görün, onların yanında olacağım. Mezarımın başına gidip ağlamayın. Ben ölmedim. Beni anmazsanız o zaman ölmüş olurum….--- Seni çok özleyeceğiz. Aşk ile Tugay can aşk ile….”

Ali Dereli: “Seni hiç unutmayacağiz."

Ali Dereli: "2 dönem cemevi başkanlığı, daha önce de çeşitli görevler üstlenmis özellikle dergahımızın inşaatının tamamlanmasında büyük emeği olan Tugay başkanımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Değerli yol emektarımız, seni ve hizmetlerini unutmayacağız. Evlatların bize emanet, hızır yoldaşın olsun"

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil

"Canlar, Tugay Başkanımızı, yoldaşımızı hakka uğurladık. Şimdi yoldaşları yakınları ile Wood Green Cemevinde toplandık. Işıklar içinde Olsun!Hızır Yoldaşı Olsun!"

Anahtar Kelimeler:
Tugay Hurman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.