Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye ULEZ

Bu haber kez okundu.

Filiz Öztürk Doğan' London Art Biennale 2013 'den sonra ' Chianciano Beinali 2013' de

Filiz Öztürk Doğan , 1985-1989 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Ana Sanat Dalı Bülümü’nü bitirmiş ve aynı okulda Yüksek Lisans yapmıştır. 1989 Mimar Sinan Üniversitesi Pano Yarışması I.’lik Ödülü, 1991 II.Prof. İsmail Hakkı Oygar Seramik Sergisi III.’lük Ödülü, 2011 VIII. Florence Biennale Florance, İtalya Heykel Dalında V.lik Ödülü ve 2013 Londra Art Biennale Heykel Dalında I.’lik Ödülüne sahiptir. Yurtiçi ve yurtdışında birçok festival ve sergilere katılmıştır.

 

Kullandığı malzemenin çeşitliliğinin doğanın eskittiği, çalıştığı amort ağaçlarını kafasında canlandırıp ekspresit lekeler yakalıyarak figürler yaratmakta kullandığını anlatmaktadır.

 

Sanatçı, heykellerinde vurgulamak istediğinin, zamanın meydana getirdiği değişimin aslında yenilenme olduğunu ve yenininde zamana bağlı olarak eskidiğidir. Değişen herşey kendisine deneyim katarak eskimektedir. Zamanın dokuya kattığı şey eskiye ait bir yenidir.

 

Seçici kurul Victoria & Albert Müzesi, Lord Leighton Müzesi, Gagliardi Galeri ve Chelsea Town Hall gibi önemli ve seçkin mekanlarda bir çok sergiler  gerçekleştirmişlerdir. 

 

Küratörlerin özenle seçtiği sanatçıları izleme fırsatı sunacak olan İtalya’nın Toskana Bölgesinde Chianciano Terme ‘deki  Bienal,çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacaktır.

Chianciano Art Museum 

7 - 14 Eylül 2013

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.