Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa Virgin Sport ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli

Bu haber kez okundu.

Türk Sanatçıya Profesyonel Sanatçı Unvanı Verildi

Birçok ülkeden gelen genç ses sanatçılarının katılımıyla Cengiz Aytmatov Kültür Merkezi'nde kurulan sahnede gerçekleştirilen, 1. Uluslararası Asya Ses Yarışması'nda "en iyi sanatçı" ünvanına, Kazakistan'dan Dimaş Kudaybergenov layık görüldü. Kırgız besteci Muratbek Begaliyev'in başkanlığındaki jüri üyeleri yarışmada, birinciliğe Ukraynalı Vladislav Levitskiy'yi, ikinciliğe Kırgızistanlı İslam Akmatov ile Tacikistanlı Sabina Şamsad'ı, üçüncülüğe de Rusyalı Hristina Doroşenko'yu seçti.


Kırgızistan Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanlığı tarafından "Halkların Dostluğu" sloganıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Asya Ses Yarışması'nda Türkiye'den katılan Nida Şan, "profesyonel sanatçı" unvanına sahip olarak ABD'de bir programda sahne almak için davet edildi. Nida Şan, İlk albümümü 1998 yılında çıkarmış müzik çalışmalarına uzun bir süre ara vermişti. Anne ve babası  TRT sanatçısı olan genç sanatçı Onur Akay gibi çok sayıda tanınmış sanatçıya klavye çalarak müzik hayatına başladı. TRT Avaz kanalı tarafından canlı yayınlanan yarışmayı dört sunucu Kırgızca, Rusça, Türkçe ve İngilizce dillerinde sundu. Yarışmaya, Kırgızistan, Türkiye, Azerbaycan, Tacikistan, Tataristan, Özbekistan, Güney Kore, Rusya, Çin, Ukrayna, Ermenistan, Endonezya, Saha Yakutistan ve Flipinlerden gelen ses sanatçıları katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.