Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

Zorla bildiri okutulan spiker olayın ardından ilk kez konuştu

Türk Silahlı Kuvvetleri adına bu gece basın mensuplarına gönderilen mesajda, "Ülke yönetimine bütünüyle el konuldu" dedi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, açıklamayı "korsan bildiri" olarak niteledi. Ardından yine TSK adına bir grup asker TRT merkezine gelerek spiker Tijen Karaş'a bir bildiri okuttu. Halkın TRT'den askerleri çıkarmasının ardından Karaş, "Meslek hayatımın en zor yayınıydı" dedi.TSK adına açıklama TSK'nın e-posta adresinden, akredite basın mensuplarına gönderildi. Daha sonra ise askerlerin içeride olduğu belirtilen TRT ekranlarından 'Yurtta Sulh' konseyi adına açıklama yapıldı, "Tüm yurtta sıkıyönetim ilan edilmiştir" denildi. Sokağa çıkma yasağı getirildiği belirtildi.

BAKAN: KORSAN BİLDİRİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklamayı "korsan bildiri" diye niteleyerek "Milletimiz demokrasiye sahip çıkacaktır" dedi.Ardından TRT'nin merkezine de askerler geldi. Spiker Tijen Karaş, darbe girişiminin korsan bildirisini ekrandan okudu.Halkın TRT binasından askerleri çıkarmasının ardından Karaş, bir kez daha kameralar önüne geldi. 

TRT Haber’de bir kaç saat önce metin okuyan kadın spiker şunları söyledi:

"3-4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk.  Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini okumaya, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.