Öne Çıkanlar batı eleştiri erdoğan erken seçim kurban bayramı hava S-400 füze savunma sistemi alina boz memet ali alabora Şevval Şahin Milli Piyango çekiliş naylon poşet avrupa ligi eşleşme

Bu haber kez okundu.

Dünya basını 'HDP'ye yönelik operasyonu böyle gördü

HDP'ye yönelik terör operasyonu dünya basınında geniş yer buldu. Amerikan New York Times gazetesinden France 24 kanalına kadar bir çok uluslararası medyaya HDP gözaltıları flaş gelişme olarak yansıdı.

Amerikan New York Times gazetesi haberi, "Türk polisi muhalefet partisi HDP'nin liderlerini gözaltına aldı" başlığıyla duyurdu. Times haberinde "Gözaltılar, Türkiye'nin dördüncü büyük siyasi partisi üzerindeki daha geniş çaplı bir baskının parçası gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

OBAMA GİBİ YORUMU

New York Times haberde Demirtaş için de, "Baskı altındayken gösterdiği sakin tavır ve hitabet yeteneğiyle ABD Başkanı Barack Obama'ya benzetilen Demirtaş kısa süre öncesine dek Türkiye siyaset sahnesinin parlak bir yıldızı olarak görülüyordu. Hükümetin kendisinin ve partisinin altını oyma çabalarından önce, liberal ve laik seçmenlere hitap ederek HDP'nin tabanını genişletmişti" denildi.

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi ise, "gözaltılar hükümetin temmuz ayındaki başarısız darbe girişiminin ardından HDP'li politikacılara karşı en önemli adımı" diye yazdı.

France 24 kanalı internet sitesindeki haberinde, "Türkiye, terör örgütü propagandası yapmak suçuyla ilgili ifade vermeyi reddetmeleri nedeniyle Halkların Demokrat Partisi'nin 2 eş başkanını ve 9 diğer milletvekili gözaltına aldı" dedi.

İngiliz The Guardian'ın haberinde ise, "Baskınlar, gerçek darbecileri hedef almanın çok ötesine geçtiği gerekçesiyle eleştirilen OHAL koşullarında geldi" denildi.

The Guardian Demirtaş için de şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan, yorumcular tarafından Türkiye'de onun karizmasına meydan okumaya yaklaşabilecek tek siyasetçi olarak görülen Demirtaş'a tekrar tekrar şahsi saldırılarda bulundu. Demirtaş, Erdoğan'ın başkanlık sistemine karşı muhalefeti şahsi bir mücadeleye dönüştürmüştü. HDP bunun diktatörlüğe yol açacağını söylüyor."

İngiliz BBC, Türkiye'de OHAL'in devam ettiğine dikkat çekti. Haberde, "Olağanüstü hal, Erdoğan ve kabinesinin yeni yasaları hazırlarken parlamentoyu baypas etmesinin, hak ve özgürlükleri kısıtlama ya da askıya almasının önünü açıyor. Türkiye'nin en istikrarsız tarafı yeniden kendini gösteriyor" denildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'den yine çok kötü haberler geliyor. Şimdi de HDP milletvekilleri gözaltına alındı" diye yazdı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.