Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Dünya Gazeteciler Şurası'nda Avrupa Medya Gurubu'na ödül

Avrupa Ajansı (AVA) Melek Belge- İlki 2014 yılı Eskişehir’de düzenlenen Türk Dünyası Gazeteciler Şurası bu yıl ikincisi RF. Tataristan Özerk Cumhuriyetinin Başkenti Kazan’da bugün başladı.Tataristan Cumhuriyetinin TATMEDIA Kurumu ile Dünya Gazeteciler Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği “Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası” Türkiye ile Tataristan Cumhuriyetinin ortak bir projesi olan etkinlik Tataristan'ın başkenti Kazan'da 2 gün sürecek.T.C. Başbakanlık (TİKA), TRT, Anadolu Haber Ajansı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Türk Hava Yollarının desteğiyle düzenlenen Şura'ya yaklaşık 20 ülkeden 100 gazeteci katıldı.Konu ilgili bir açıklama yapan DGF Genel Sekreteri ve Şuranın Genel Koordinatörü Dr. Şemsettin Küzeci Avrupa gazetesine şunları söyledi: “Bu yıl Tataristan'da yapacağımız Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurasına 20 ülke katıldı. Başta Türkiye ve Tataristan olmak üzere Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Irak, İran, Türkmen Sahra, Kırım ve İngiltere gibi daha birçok Türk dünyası Coğrafyasından Türk Gazeteciler katıldı.'

Ödüller
Bu yıl ilk defa Türk Dünyası Üstün Basın Nişanı verildi. İkinci Şurada bu ödül RF. Tataristan Cumhurbaşkanına onurla takdim edildi. Ayrıca Türk Dünyası Basın Hizmet Ödülleri de ilk defa DGF tarafından verildi.
Bu ödüller bu yıl aşağıdaki kuruluşlara verildi.

1.        TRT AVAZ. Türkiye
2.        TATMEDIA. RF. Tataristan Özerk Cumhuriyeti
3.        Anadolu Haber Ajansı(AA). Türkiye
4.        Azerbaycan Matbuat Şurası. Azerbaycan
5.        Yeni Balkan Gazetesi. Makedonya
6.        AVRUPA MEDIA GROUP. İngiltere
7.        Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği.
8.        Nur Gazetesi. RF. Tataristan




Şura'nın ilk günü konuşmaları şöyle:
Rimma Ratnikova Tatar parlementosu sözcüsü
Yusuf akcura, İsmail kaspıralı gibi isimlerin Sibirya, Rusya, Tataristan ve Türk dünyasında büyük ve önemli yeri vardır.Türk tatar gazeteciliği 110. yılını kutluyor. Rus cumhuriyetleri sovyet eski cumhuriyetler dağıldıktan sonra herkes kendi devletini kurdu. Tatar dilinin eğitimde okumada kullanılması sorunlar var. Tataristan'da Basın özgürlüğü tam olarak vardır diyemeyiz.Biz köklerimi tanıyacağız. Türk gazetecileri bizim için çok önemli. Bu şura ile yapılan bağlantılar önemli.
Menderes Demir / Türk Dünyası Gazeteciler Fedrasyonu Genel Başkanı
Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şuraya hoşgeldiniz şeref verdiniz. Tataristan Cumhurbaşkanı himayesinde Kazan'da olmak ve Şurayı burada yapmak gurur verici. Tatmedia ile birlikte Tataristan başkonsolosluğu, Türk basınına, Şemsettin Küzeci'ye ve Türk ve Tatar medya , Tika, AA, THY, ve tüm medya mensuplarına teşekkür ederim.
Turhan Dilmaç / T.C.Tataristan Başkonsolosu
Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura katılımcıları Kazan'a hoşgeldiniz. 1000 yıllık Tatar, Kazan şehrinin seçilmesi bizleri memnun etmiştir. Kazan'ın Tatar Türkler inin tanıtılması açısında bu şura çok önemli . Kazan Türk halkları tiyatro festivali yapacak. Dilleri bir olan Türk gazetecilerinin bir olmasını dilerim.
Şemsettin Küzeci / Türk Dünyası İletişimciler Birliği Başkanı
Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura'sı Türk dünyasının muhtelif bölgelerinden gelen gazetecilerle güçleneceğiz. Tataristan'da gazeteciler şurası yapılacak denildiğinde kimse inanmazdı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Türk Dünyası 2.Gazeteciler İletişim ve medya mensuplarıyla güzel iş yapacağız.
Vatan ÖZ / Avrupa Medya Gurubu Başkanı
Tataristan'ın başkenti Kazan'da bugün başlayan Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura'sında basın ödülü Avrupa Medya Gurubu'na verildi. Londra merkezli tüm Türk dünyasınna yayın yapan Avrupa adına konuşan Avrupa Genel Yayın Müdürü (editör) Vatan Öz şunları söyledi:
"Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura'sında basın ödülünü alan Avrupa Medya Gurubu çalışanları, basın emekçileri adına bu ödülü kabul ediyorum. Türk dünyasında bulundukları ülkelerde dil, din, kültür ve özellikle Türklüğü baskı altında tutulan soydaşlarımıza destek olduk olmaya devam edeceğiz. Biz gazetemiz, haber ajansımız Ava, radyomuz ve TV'miz ile Avrupa medya gurubu olarak basın özgürlüğüne inanan bir medya kuruluşuyuz. Bu inançla yayınlarımıza devam ediyoruz. Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura'sında basın ödülü için organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim"

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.