Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Hülya Özkoyuncu, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği'nin KKTC Temsilcisi olarak atandı

MEDYA-Hülya Özkoyuncu Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği'nin KKTC Temsilcisi olarak atandı. 10 Eylül 1974 doğumlu olan Hülya Özkoyuncu İskenderun'un tarihi dokusu, kültürel yapısı, o muhteşem doğası ile çevrili bir coğrafyada, Ulaştırma Bakanlığı memurlarından bir baba ve terzi bir anneden dünyaya gelir. İlk, orta ve lise yıllarını İskenderun’da tamamlamıştır… 

Hülya Özkoyuncu evlatlarına düşkünlüğü ve başarıları ile bilinir. Kuzey Kıbrıs’ta ve İstanbul’da yaşayan başarılı gazeteci aynı zamanda bir Sosyolog…
Hülya Özkoyuncu sırasıyla, Marmara Üniversitesi Medya İletişim bölümü okudu.  Sosyoloji Fen Edebiyat Eskişehir AÖF üniversitesini bitirdi. Basın Yayın Master Girne Amerikan Üniversitesini tamamlayarak mezun oldu. Mesleğinin ilk yıllarında radyo DJ, kendi ajansları olan Dolphin’de haber editörlüğü görevini üstlendi. Medya hayatına sırasıyla, Gaziantep Oluşum gazetesi, Denge gazetesi ve Kanal 27 TV’inde program yapımcısı dolayısı ile   üst düzey yönetici konumunda görevlerini ivedilikle yerine getirdi. Kuzey Kıbrıs’a yerleştikten sonra yapım ve yönetmenliğini üstlendiği Kültür Yolu belgeseli ile Ada’da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Arasında köprü bağlarını kurdu. Kıbrıs Genç TV adıyla Ada’ ya birçok ödül kazandırdığı bilinir. Hülya Özkoyuncu spor hayatı içinde hentbol kaptanlığı yaptığı, eğitim hayatında da yüzme dersleri ve gitar eğitimi aldığı bilinir. 
Görsel medya ve yazılı medyada görev yaptığı sürede birçok projelere imza atmış ve sayısız başarıları ödülleri ile taçlandırmıştır. Gaziantep’te çekimi gerçekleşen Zeki Alasya’nın   başrolde oynadığı Yabancı Damat dizisi, Yavuz Bingöl’ün başrol oynadığı Zerda filmi, ve Nurgül Yeşilçay’ın ekranlara taşıdığı Ezo Gelin filminde ailesi olan Dolphin Ajansla birlikte, Genel Koordinatörlüğü üstlenmiş olduğu bilinmektedir. Şimdilerde icn.com.tr haber sitesi imtiyaz sahibi bununla birlikte Küresel Gazeteciler Konseyi Dış Medya Meclisi Genel Sekreterlik ünvanını taşıyor.

2009 yılı Sağlığın Rotası ve Kültür Yolu programlarının yönetmeni ve sunucusu olarak ekranlarda başarı gösteren gazeteci Hülya Özkoyuncu 2011- 2015 yılı arası Kıbrıs Genç TV’ de Kültür Yolu belgeselini ekranlara taşımış, geçtiğimiz yıl içinde Ata Yurt’tan Ana Yurd’a Bir Göç Hikayesi ile 1800 yıllık Barak Türkmenleri hikayesini, Türk Dünyası Belgesel Film Festivaliyle buluşturmuş, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs’ta ve Türkiye’ de bu film gösterime alınmıştır. 
Gazeteciliğin yanı sıra sayısız projelere imza atan tv belgesellerinde de adından sıkça söz edilen Özkoyuncu; Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan son derece mutlu, fırsat bulduğu zamanlarda projelere destek vermek adına, kapsamlı projelerle insanlara uzanan elin kendisi olmak istediğini her fırsatta söylüyor. Ve arka planda okuttuğu iki öğrencisi var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.