Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Kazakistan'ın aydınlarından siyasetçi psikolog sosyolog Ainur Sydykova vefat etti

Ainur Sydykova harika bir aile yaratan dünya insanı,  arkadaş, ilham verici, meslektaş, üç çocuk annesi, seçkin ebeveynlerin değerli bir kızıydı. Onu her zaman hatırlayacağız. Mükemmel bir ruha sahip bir insan olan Ainur Sydykova gönüllerde en güzel yerde kaldı.Ainur, 1994 yılında Al-Farabi'nin adını taşıyan Kazak Ulusal Üniversitesi'nden Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2004’te Al-Farabi'nin Kazak Ulusal Üniversitesi siyaset bilimi alanında doktora derecesi aldı. Psikoloji okudu, yaratıcılıkla uğraştı.Ainur, 1994 yılından bu yana tüm profesyonel yaşamını medya ve halkla ilişkilere adadı. Kariyeri boyunca Kazakistanlı genç gazeteciler için onlarca eğitim programı başlatmış, eğitim, kadın haklarının korunması konularında ideolojik projelerin ilham kaynağı olmuş, insan ticaretine karşı aktivist olmuş, sivil toplum kuruluşları, girişimciler ve medya için onlarca eğitim vermiştir. Kazakistan Hazar Rafı, Kazakistan'daki ABD Büyükelçiliği ve Chevron'da çalıştı.

Avrupa Medya Gurubu, Avrupa Gazetesi editörü Vatan Öz ve tüm Avrupa medya çalışanları, merhum Ainur Sydykova’ya tanrıdan rahmet, aile ve yakınlarına en derin taziyelerini sunar.

Ainur Sydykova'yı (sağdan 2.ci) 16 Ağustos 2021 tarihinde kaybettik. (Naziya Bisenova sağdan 1.ci) Vatan Öz (soldan 2.ci)  Madina Kanapyanova (Soldan1.ci) 

Türk Dili konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bisenova, duygularını şöyle dile getirdi: 


"Dün çok iyi bir insan vefat etti... Kalbim kan ağlıyor...Bana son sözleri şöyleydi; ''Bugünkü toplantıya katılamayacağım. Yoğun bakıma alınıyor'' ... Sanki korkunç bir şey hissetmiş gibi yazmaya ve yazmaya devam ettim... Saat 17.44'ten hemen sonra WhatsApp üzerinden iletişime geçti (muhtemelen düğmeye basıldı). Sessizlik yok, sadece nefes almakta güçlük çektiğini duydum." Ainur Sydykova'seninle tekrar iletişime geçtim. Yazdım. Okumadım. Ainur Sydykova benim mesajlarımı kuyamadı. Gece yarısı mesajı geldi. Bir çıkmazda kaldım. Yere tekme atarak ağladım. İnanmadım. Kabul edemedim. Güçlü bir ruha sahip, doğası gereği savaşçı ve hayata aşık Ainur'u, aynen böyle vefat etmiş olarak kabul edemezdim. Hala aynı... Dün iyi bir  insan vefat etti. Kalbim kan ağlıyor..." 

Avrupa Gazetesi editörü Vatan Öz, merhum Ainur Sydykova’ya tanrıdan rahmet, aile ve yakınlarına en derin taziyelerini sundu.

Vatan Öz şunları söyledi: " Gone from our sight, but never from our hearts… deepest sympathy. Ainura hanıma tanrıdan rahmet ailesine ve yakınlarına başssağlığı dilerim.Ainura hanım çok iyi bir insandı. Dünya’dan böyle insan ayrıldığı için çok üzgünüm. Kazakistan ve Kazak gazeteciler için büyük kayıp." 

Madina Kanapyanova taziyede bulundu.

Şunları söyledi: "İmanda bulsun. Thank you Ainura for teaching me so much.. can't believe I can't ask you for advice anymore" 

Merhum Ainur Sydykova (solda) ve Naziya Bisenova  

Foto: Kzaif.kz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.